Setari Cookie-uri

Elementele stilului traditional

Descopera piesele de mobilier, culorile, materialele, pardoseala ce se potrivesc cel mai bine intr-un interior amenajat dupa principiile stilului traditional.

Stilul traditional consta intr-un ambient confortabil si primitor. Tocmai din aceste motive va fi mereu un stil la moda. O incapere traditionala este construita in jurul simetriei si proportiei. Toate elementele sunt dispuse la distante precise oferind un decor oficial. Imaginea de ansamblu este eleganta si primitoare, lipsita de kitsch si dezordine.
Mobilierul
Cauta piese de mobilier realizate din materiale durabile si rafinate precum cele din mahon sau lemn de cires. Liniile drepte cu detalii curbe delicate reprezinta cheia succesului intr-o astfel de amenajare, precum si piesele de mobilier ce combina lemnul cu detaliile tapitate. Include piese ce se potrivesc si dispune-le simetric pentru a obtine o armonie generala.
Materialele textile
Materialele folosite pentru mobilierul tapitat sunt in general destul de scumpe, cuprinzand matasea, damascul si catifeaua si prezinta texturi puternice cu imprimeuri elegante. Stilul traditional este la fel de reusit daca prezinta dungi sau flori, insa retine faptul ca toate elementele decorative sunt destul de tacute. Nimic nu trebuie sa iasa in evidenta. Cauta detalii simple, insa rafinate.
Culorile
Nimic nu trebuie sa sara in ochi sau sa faca afirmatii indraznete. Tonurile neutre sunt cele mai potrivite. Stilul traditional prefera culori traditionale precum albul, bejul, cafeniul, griul si nuantele de albastru, rosu si verde.
Pardoseala
Pardoseala din lemn masiv este elementul forte al stilului traditional, insa si o mocheta neutra poate fi folosita cu succes. In cele mai multe cazuri, pardoseala trebuie sa treaca neobservata, dar daca doresti sa oferi o nota de emotie interiorului poti avea in vedere un covor in stil oriental.
Ferestrele
Ferestrele sunt intens decorate intr-un interior in stil traditional. Tesaturile folosite sunt de cele mai multe ori decorate cu dungi sau motive florale. O fereastra dintr-un decor traditional nu pune accentul pe priveliste ci pe elementele decorative bogate, precum perdelele si draperiile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.