Setari Cookie-uri

Culori intense fara o imagine incarcata

Atunci cand folosim culori pentru amenajarea interiorului este important sa fim precauti in ceea ce priveste combinarea lor, pentru a putea realiza ambientul mult dorit.

Atunci cand folosim culori pentru amenajarea interiorului este important sa fim precauti in ceea ce priveste combinarea lor, pentru a putea realiza ambientul mult dorit.
Folosirea culorilor vii si intense este o metoda clasica pentru inviorarea unei camere. Insa, utilizarea lor inadecvata poate cauza o serie de probleme, mai ales atunci cand sunt combinate in mod gresit. Inspira-te din urmatoarele idei, cu scopul de a obtine un interior colorat, demn de invidiat de toti musafirii tai.
Accente de culoare
Culorile puternice sunt de cele mai multe ori folosite cu rol de accentuare, iar aceasta metoda este cea mai sigura si cea mai potrivita pentru inceput. De obicei, intr-o incapere monocromatica sau decorata in culori neutre nu exista nici un element ce iese in evidenta. Acest lucru poate fi corectat prin includerea unor accente de culoare, ele oferind viata si o nota de interes incaperii.
Nu-ti fie teama de culori indraznete, deoarece daca te vei limita doar la accente, acestea vor fi prezente in cantitati reduse. Astfel, cele mai eficiente accente de culoare sunt cele vii, precum roz intens, verde smarald sau albastru safir. Tonurile pastelate nu sunt recomandate in astfel de situatii.
Incearca sa incluzi perne decorative pe o canapea, o piesa de mobilier precum un sezlong sau un scaun tapitat, un tablou inramat sau un corp de iluminat cu un design iesit din comun, acestea asigurand accentele mult dorite de culoare, oferind in acelasi timp rafinament si personalitate casei tale.
Combinarea culorilor
Atunci cand iti doresti cat mai multe culori, combinarea lor ridica o serie de probleme. Acest lucru trebuie realizat cu mare grija, cu scopul de a obtine un ambient reusit.
Culorile pot fi alese in functie de anumite criterii, existand mai multe strategii cromatice, precum cea a culorilor complementare sau cea a culorilor adiacente de pe roata culorilor. De exemplu, rosul se combina foarte bine cu verdele deoarece, acestea doua sunt culori complementare, dar poate fi alaturat si portocaliului sau violetului (culori secundare).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.