Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru amenajarea unui apartament nou

Daca abia te-ai mutat, ia in considerare urmatoarele zece sfaturi pentru amenajarea noii locuinte.

Abia te-ai mutat, iar noul apartament nu este tocmai “Acasa”? Inspira-te din urmatoarele zece sfaturi atunci cand te apuci de reamenajare.
1. Zugraveste! Ideal este sa alegi o culoare interesanta care sa iti ofere momente de bucurie si relaxare ori de cate ori pasesti in camera. Tonurile neutre sunt foarte potrivite, deoarece acestea iti vor permite sa folosesti mai multe culori pentru elementele care vor umple spatiul, precum mobilierul, accesoriile si decoratiunile interioare.
2. Inainte sa te apuci de decorare, mai intai trebuie sa organizezi spatiul interior. Si inainte de organizare trebuie sa renunti la lucrurile inutile si invechite. Analizeaza toate lucrurile din casa ta – imbracamintea, cartile, dosarele, obiectele din bucatarie, etc – si separa lucrurile pe care le iubesti de cele de care chiar nu mai ai nevoie. Cele din ultima categorie poti sa le donezi sau chiar sa le arunci.
3. Alege mobilier pe masura. Locuinta este noua si probabil ca va avea nevoie de mobilier. Inainte de a achizitiona noile piese, masoara spatiul de care dispui, pentru a evita o imagine ingramadita in cadrul locuintei tale.
4. Sistematizeaza obiectele mici. Din fericire, se gasesc o serie de cosulete si cutii de depozitare, ce sunt disponibile intr-o gama larga de modele interesante, iar acestea te vor ajuta sa realizezi un decor organizat. Pentru lucrurile mai mari, exista nenumarate variante de mobilier ce ofera spatii inteligente de depozitare.
5. Nu uita de corpurile de iluminat. Probabil ca noua locuinta este prevazuta cu surse de lumina invechite. Inlocuieste-le cu modele decorative, pentru a oferi o nota de fantezie interiorului. In functie de stilul de amenajare pe care l-ai ales deja, poti include aplice, lampi de podea, candelabre, veioze, spoturi de lumina etc.
6. In privinta ferestrelor iti recomandam sa schimbi perdelele cu unele cu nuante vesele, din material vaporos, in functie de stilul dorit. Daca vei adauga si draperii asortate, atmosfera va fi total schimbata. Aceste elemente, daca sunt alese cu grija, vor oferi cu siguranta caldura locuintei tale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.