Setari Cookie-uri

Cinci sfaturi importante pentru amenajari

Pentru un ambient reusit iti oferim cinci dintre cele mai importante sfaturi pentru amenajarea locuintei.

Mobilarea si decorarea unei case poate fi destul de dificila. De la planificarea distributiei celor mai importante elemente, alegerea culorilor si stilului, pana la achizitionarea decoratiunilor interioare, amenajarea unei locuinte constituie un proces obositor, care ar trebui sa fie de fapt unul extrem de placut.
Pentru o ambientare cu succes iti oferim cinci dintre cele mai importante sfaturi de decorare.
1.Dimensiuni
Un lucru care iti va da cu siguranta batai de cap este momentul in care doresti sa incluzi o noua piesa de mobilier in camera proaspat renovata si constati ca nici macar nu incape pe usa. Pentru a evita posibile probleme, masoara dimensiunile incaperii, ale acceselor (precum usa de intrare sau fereastra) si nu in ultimul rand, masoara piesa de mobilier inainte de a o achizitiona.
2.Cunoaste-ti limitele
Daca amplasarea mobilierului in casa ta implica ridicarea unor greutati mari, gandeste-te daca vei fi in stare sa duci aceasta sarcina la bun sfarsit. De cele mai multe ori nu e nevoie decat de ajutorul unei persoane apropiate insa, se poate intampla sa fii nevoit sa angajezi pe cineva sa faca acest lucru. Mutarea unor piese extrem de grele fara asistenta poate fi un lucru destul de periculos pentru sanatatea ta. Dificultati apar si in situatia in care mobilierul nou achizitionat presupune o asamblare complicata sau necesita suspendare pe pereti. Gandeste-te bine daca vei putea face acest lucru singur sau daca ai pe cineva care te poate ajuta.
Nu uita ca inainte de a achizitiona o piesa de mobilier este indicat sa o analizezi din toate punctele de vedere pentru a nu avea surprize.
3.Creeaza un punct focal cu ajutorul oglinzilor sau tablourilor
Anumite incaperi par lipsite de interes chiar daca beneficiaza de pe urma unor piese de mobilier sau decoratiuni sofisticate. Plaseaza o oglinda in asa fel incat sa reflecte ceva frumos, sau o opera de arta, cu scopul de a oferi incaperii un punct de atractie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.