Setari Cookie-uri

Decoratiuni Feng Shui

Iti prezentam un scurt ghid al decoratiunilor Feng Shui si al semnificatiilor simbolice ce se ascund in spatele acestora.

Altarul
Un mic altar al familiei este punctul central Feng Shui dintr-o locuinta. Altarul familiei ar trebui sa fie o compozitie alcatuita din obiecte importante pentru tine, precum fotografii cu persoanele apropiate, simboluri ale vietii tale sau obiecte care iti amintesc de visele si aspiratiile tale. De cele mai multe ori plasate intr-o mica nisa sau intr-un colt linistit al camerei, altarul nu trebuie sa fie neglijat, ci trebuie rearanjat periodic si pastrat in ordine. Poti folosi acest altar pentru a arde tamaie, sau sa lasi mici ofrande in acel loc, precum orezul, acesta fiind un gest simbolic adresat zeilor casei.
Realizate din piatra cioplita, aceste altare au o conexiune puternica cu elementele pamantului.
Fantanile
Sunetul apei curgatoare si miscarea continua sunt elemente care ofera seninatate spatiului intim al locuintei tale. Pentru persoane cu un nivel ridicat de stres, acest lucru poate fi un prilej pentru a reflecta asupra apei si pentru a permite eliberea trupului de stres. Fantanile sunt disponibile intr-o serie de modele, iar daca din diverse motive nu poti include un astfel de element, acesta poate fi inlocuit cu succes de un vas cu apa in care poti pune cateva fire de bambus.
In mod evident, fantanile sunt simboluri pentru elementul apei.
Lumanarile
Lumanarile Feng Shui sunt disponibile intr-o varietate de culori, forme si marimi. Fiecare culoare este reprezentativa pentru un diferit scop al vietii, incluzand bogatia, iubirea si succesul. Lumanarile pot fi usor parfumate, iar stralucirea lor calda va raspandi energie si viata in intreaga incapere.
Datorita flacarii, lumanarile sunt asociate cu elementele focului.
Clopoteii de vant
Oferind o muzica simpla la fiecare adiere, clopoteii de vant ar trebui plasati langa o usa sau fereastra pentru a insenina incaperea si pentru a realiza un mediu ambiant placut. Clopoteii de vant sunt simboluri pentru liniste si seninatate si se considera ca aduc noroc oricarei persoane care le asculta muzica placuta. Clopoteii de vant pot integra si alte simboluri precum animale sau dragoni, facand loc unei mari varietati de semnificatii si scopuri.
In momentul in care iti reamenajezi locuinta nu trebuie sa uiti de faptul ca orice obiect pe care-l vei alege va avea o anumita energie pe care o va transmite si persoanelor din jur.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.