Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru decorarea casei

Decorarea casei este etapa care da viata interiorului.

Cu toate ca zugravirea peretilor, alegerea pardoselii sau achizitionarea pieselor de mobilier constituie pasii cei mai importanti in amenajarea unei locuinte, decorarea acesteia este etapa finala si cea care va da viata interiorului.
Pentru un decor cat mai reusit inspira-te din urmatoarele 10 idei:
1. Personalizeaza-ti locuinta prin intermediul unor opere de arta, unor decoratiuni si accesorii. Este foarte important sa ai in vedere faptul ca aceste elemente sunt cele care vor reusi sa-ti insufleteasca locuinta si sa-ti reflecte personalitatea.
2. Repeta o culoare de cel putin 3 ori. Acest lucru este necesar pentru a pastra o anumita continuitate in decorul casei si pentru a oferi echilibru.
3. Pune in relatie tablourile cu restul incaperii cu scopul de a crea o imagine continua. Acest lucru va transmite imaginea unui spatiu unificat.
4. Acopera doua treimi din spatiul de deasupra mobilei cu una sau mai multe opere de arta pentru a realiza proportiile optime.
5. Pozitioneaza tablourile la nivelul ochiului pentru a putea privi centrul imaginii si pentru a avea o perceptie potrivita asupra lor.
6. Pentru accesoriile ce le vei plasa pe piesele de mobilier alege obiecte de diferite inaltimi pentru a adauga o nota de interes si pentru un echilibru dinamic in cadrul locuintei. Daca toate decoratiunile vor avea aceleasi dimensiuni, imaginea obtinuta va fi una monotona.
7. Creeaza un decor oficial prin gruparea simetrica a operelor de arta sau ale decoratiunilor. Pe de alta parte, poti realiza o imagine neoficiala prin grupari asimetrice, aceasta varianta reusind sa personalizeze foarte bine spatiul interior. Nu uita, ca aceste lucruri trebuie alese in functie de personalitatea si preferintele tale.
8. Plaseaza oglinzile in asa fel incat sa reflecte ceva frumos si interesant. Foloseste-le pentru a oferi adancime, pentru a crea iluzia unui spatiu marit si pentru a reflecta lumina in cadrul incaperii. Oglinzile nu au doar un simplu rol functional, si anume acela de a ne putea privi, ci constituie si elemente decorative deosebit de importante pentru locuinte. Din acest motiv, in magazinele de profil, oglinzile sunt disponibile intr-o serie de modele, ramele acestora reprezentand adevarate prilejuri pentru manifestarea imaginatiei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.