Setari Cookie-uri

Camera bebelusului

Confortul si siguranta sunt elementele cheie ce intervin in amenajarea camerei bebelusului.

Amenajarea camerei bebelusului este un proiect foarte emotionant pentru viitorii parinti indiferent daca unii se apuca de decorat imediat ce au aflat marea veste, sau prefera sa astepte.
Amenajarea camerei pentru viitorul bebelus necesita o planificare serioasa. Atat copilul cat si voi, parintii, veti petrece nenumarate (si nedormite) ore in aceasta incapere. Asadar, alegerea unei teme primitoare si relaxante in acelasi timp, este un pas deosebit de important. Cu toate ca primul lucru la care se gandesc majoritatea viitorilor parinti este culoarea, acest element nu este de prima necesitate. Nou-nascutii nu disting de la inceput culorile, dezvoltand aceasta capacitate abia mai tarziu, cand li se maturizeaza ochii.
Culorile calde incurajeaza seninatatea
Este foarte adevarat faptul ca tonurile calde incurajeaza calmul si seninatatea. Nuantele calde de verde, tonurile deschise de albastru, bejul si galbenul sunt culori foarte frumoase pentru zugravirea peretilor.
In situatia in care nu se cunoaste inca sexul copilului, combinatia ideala de culori pentru viitoarea sa camera este alcatuita din verde deschis si alb pentru pereti, iar pentru tavan un gri deschis. Verdele cald va fi o nuanta neutra si placuta atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau. Dupa ce se naste copilul, vei petrece foarte mult timp in aceasta incapere, asadar este foarte important sa zugravesti peretii intr-o culoare care iti place si tie.
Forme pe tavan
In timp ce copilul va creste, va incepe sa desluseasca obiecte si forme. Daca vei picta anumite forme pe pereti il vei ajuta sa-si dezvolte gandirea cat mai rapid, incurajandu-l sa “se intrebe” de semnificatia formelor respective.
Lenjerii usoare
Majoritatea noilor parinti considera ca e necesar sa cumpere cele mai simpatice cuverturi pentru patut. Insa, acest lucru nu este de loc asa. Majoritatea bebelusilor se multumesc cu o paturica usoara ce le acopera jumatatea inferioara in timpul somnului. Nu este indicat sa folosesti paturici sau cuverturi grele. Acest lucru poate fi destul de periculos mai ales in situatia in care bebelusul este lasat nesupravegheat. Limiteaza-te la paturici usoare pentru a le tine cald in timpul somnului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.