Setari Cookie-uri

Stiluri de amenajari: Postmodernismul

Acest stil tinde sa evite minimalismul in favoarea unor suprafete decorative.

Mobilierul ergonomic include piese postmoderne atat pentru locuinte cat si pentru locul de munca. Dezvoltarea biroului modern si frecventa crescuta a birourilor de acasa au dus la necesitatea unui mobilier si spatiu cat mai confortabil. Liniile acestui tip de mobilier dovedesc faptul ca stilul poate fi si confortabil.
Mobilierul artistic pune accentul pe forma in detrimentul functionalitatii si include modele exemplare precum motivele specifice curentului pop-art si teme excentrice. De cele mai multe ori, mobilierul artistic este complet lipsit de functiune fiind asemanator cu niste sculpturi sau obiecte de arta. Mobilierul ar trebui sa fie totusi folositor si functional, insa scopul major al mobilierului artistic este sa adauge o nota de interes intr-un spatiu interior prin tema, culoare sau forma. Scaunele si masutele de cafea sculpturale sunt cele mai potrivite exemple pentru mobilierul artistic. Formele indraznete si unghiurile interesante sunt si acestea elemente foarte importante ale pieselor de mobilier artistic.
Alte tendinte majore cuprinse in cadrul stilului postmodern
Citește și:
  • Modernismul clasic
    Acesta imprumuta elemente clasice si gratioase specifice artei din perioada Greciei Antice.
  • Stilul Memphis
    Acest stil a fost introdus de catre Ettore Sottsass in anii 1980 si promoveaza libertatea in exprimare in ceea ce priveste forma si culoarea.
  • Deconstructivismul pune accentul pe forma fara sa faca referiri la regulile bine stabilite in privinta structurii. Un exemplu remarcabil in acest sens este oferit de catre proiectele neobisnuite si fantastice ale lui Frank O. Gehry.
  • Stilul High-Tech
    Acesta pune accentul pe expunerea elementelor structurale si industriale intr-o maniera decorativa.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.