Setari Cookie-uri

Stiluri de amenajari: Postmodernismul

Acest stil tinde sa evite minimalismul in favoarea unor suprafete decorative.

Daca iti plac stilurile modernizate ale trecutului este foarte posibil ca si stilul de amenajare postmodern sa fie pe gustul tau. Acest stil contemporan tinde sa evite minimalismul in favoarea unor suprafete decorative.

La ce se refera stilul postmodern in amenajarile interioare?
Incepand cu anii ’60 si continuandu-se pana in zilele noastre, miscarea postmoderna s-a constituit ca un raspuns oferit stilului modern. Aceasta miscare a aparut in Statele Unite ale Americii si mai apoi s-a raspandit in intreaga lume.
Designerii postmodernisti tind sa respinga folosirea functionala si minimala a materialelor si lipsa de ornamente specifice stilului modern. Cautand sa se elibereze de reguli restrictive, postmodernistii plaseaza forma deasupra functiunii de cate ori considera ca e nevoie.
O alta tema cheie a designului postmodern o constituie imprumutul din trecut pentru a crea imagini eclectice atat in domeniul arhitecturii cat si in cel al interiorului. Ironia si umorul pot fi considerate alte elemente frecvente in cadrul cladirilor si locuintelor in stil postmodern.
Postmodernistii cauta sa obtina spatii confortabile pentru trup, minte si suflet. Acest lucru are drept rezultat o combinatie intre diferite stiluri de amenajari, materiale neobisnuite si unghiuri neconventionale.
De regula, stilul postmodern se caracterizeaza prin imagini ce transmit energie si emotie.
Detalii ale stilului postmodern
Cele mai importante nume din domeniul designului postmodern includ pe cel al lui Robert Venturi, Michael Graves, Philip Johnson si Robert A.M. Stern, pentru a numi doar cativa dintre ei.
Stilurile de mobilier care definesc designul post-modern sunt Craft Revival, mobilierul ergonomic si mobilierul artistic.
Designerul de mobilier post modernist, Judy McKie este cunoscuta pentru piesele realizate in stil Craft Revival, acestea prezentand motive animaliere stilizate in forme distincte si sculpturale. Piesele de mobilier expresive si realizate manual pot fi considerate si exemple de mobilier artistic datorita accentului pus pe forme si imagini frumoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.