Setari Cookie-uri

Stilul chinezesc vs. stilul japonez

Stilul asiatic este preferat de foarte multe persoane atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Deoarece acesta cuprinde atat stilul chinezesc cat si cel japonez, iti prezentam principalele trasaturi prin care se diferentiaza unul de celalalt.

Interioare in stil japonez
Imaginea Zen a interioarelor in stil japonez este obtinuta prin intermediul materialelor naturale si a nuantelor neutre. Elementele naturale cele mai frecvente includ mici fantani arteziene si covorasele tatami pentru acoperirea pardoselii. Tatami sunt un fel de rogojini realizate din impletituri din paie de orez, avand dimensiunile de 90x180 cm si folosesc drept unitate de masura pentru suprafata incaperilor.
Bambusul, piatra si alte materiale naturale ofera baza pentru o paleta relaxanta de culori, precum tonuri de maro, gri si verde. Tiparele florale si culorile fine sunt incorporate in ceramica decorativa si in tesaturi.
Mobilierul si accesoriile prezinta linii simple, fine si joase. Din acest motiv, nu este de mirare faptul ca persoanele ce iubesc stilul minimalist prefera in acelasi timp si stilul japonez.
Aranjamentele florale simple si elegante, precum cele din orhidee sau bonsaii ofera o nota plina de gratie.
Fibrele naturale, precum matasea, sunt de nelipsit dintr-un interior in stil japonez, unele tesaturi din matase fiind brodate cu modele complicate (precum un kimono frumos, care poate fi folosit si drept decoratiune pentru perete).
Paravanele semi-transparente fusuma sau shoji sunt alegerea cea mai potrivita pentru impartirea unei incaperi in sectoare diferite sau pentru a tine loc de usi. Cele shoji sunt folosite si pentru acoperirea interioara a ferestrelor, alaturi de jaluzele textile, care ambele permit patrunderea unei cantitati suficiente de lumina naturala intr-o incapere inspirata de stilul japonez.
Lampioanele din hartie de orez ofera o usoara stralucire pe timpul noptii.
Caracteristica esentiala a acestui stil este simplitatea iar accentul este pus pe utilizarea unui minim de elemente in crearea unor compozitii unitare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.