Setari Cookie-uri

Stilul chinezesc vs. stilul japonez

Stilul asiatic este preferat de foarte multe persoane atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Deoarece acesta cuprinde atat stilul chinezesc cat si cel japonez, iti prezentam principalele trasaturi prin care se diferentiaza unul de celalalt.

Stilul asiatic este preferat de foarte multe persoane atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Deoarece acesta cuprinde atat stilul chinezesc cat si cel japonez, iti prezentam principalele trasaturi prin care se diferentiaza unul de celalalt.

In domeniul design-ului de interior, stilul asiatic se refera la amenajarile specifice culturilor din Japonia, China, Vietnam, Thailanda si altor societati importante din Orient.
Unele din interioare urmeaza principiile unui singur stil, in timp ce majoritatea incaperilor cu tema asiatica prezinta combinatii dintre mai multe influente culturale. Stilurile asiatice care prezinta cele mai distincte trasaturi sunt cel japonez si cel chinezesc.
Interioare in stil chinezesc
Feng shui este practicat in foarte multe tari asiatice, insa este din ce in ce mai cautat in culturile occidentale. Feng Shui este o tehnica de amenajare a spatiului in care traim, avand origine chineza si fiind veche de peste 4000 de ani.
Designul chinezesc se remarca prin culori stridente si mobilier si accesorii pline de ornamente. Piesele de mobilier prezinta modele din lemn sculptat cu detalii vopsite manual si suprafete lacuite foarte lucioase.
Accesoriile urmeaza si ele acest stil dramatic prezentand motive animaliere si bestii mitologice, precum maimute si dragoni.
Obiectele foarte cautate pentru interioarele amenajate in stil chinezesc sunt recipientele de portelan in culori stridente si vasele de dimensiuni mari, pictate cu motive decorative complexe, multicolore, sau in combinatii de albastru si alb.
Alte elemente foarte interesante ce se gasesc in astfel de interioare sunt picturile murale, paravanele pliabile sau placile decorative pe care sunt reprezentate personaje istorice si scene legendare intr-o paleta cromatica stridenta si intensa.
Rosul este o culoare de baza in designul de interior asiatic, probabil datorita faptului ca in cultura chineza rosul semnifica noroc. Alte culori intense, precum galbenul si verdele sunt folosite cu rol de accentuare. Lampioanele colorate prezinta de cele mai multe ori tonuri puternice. Elementele din lemn se remarca prin nuante inchise si printr-o cromatica bogata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.