Setari Cookie-uri

6 greseli intalnite in amenajarile interioare

Deoarece amenajarile interioare ridica o serie de probleme iti oferim cateva sfaturi prin care vei putea evita cele mai frecvente greseli.

Deoarece amenajarile interioare ridica o serie de probleme iti oferim cateva sfaturi prin care vei putea evita cele mai frecvente greseli.

1.Pereti albi
“Nu vreau sa zugravesc peretii in culori pentru ca atunci cand voi dori sa vand apartamentul, cel care-l cumpara poate nu agreaza culorile alese de mine”. Acest lucru reprezinta o gandire foarte frecvent intalnita. Daca te numeri printre astfel de persoane iti transmitem ca in momentul in care vei vinde locuinta va trebuie sa zugravesti oricum din nou pentru o imagine curata si proaspata, cu scopul de a obtine un pret cat mai bun. Asadar, de ce sa traiesti cu pereti albi? Totusi, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa zugravesti intreaga locuinta in culori intense, insa cateva accente colorate sunt intotdeauna binevenite. Trebuie sa ai in vedere si faptul ca peretii zugraviti intr-o culoare fina neutra vor face interiorul sa para mai rafinat, implicit valoarea locuintei va fi mai ridicata.
2.Mobilier de dimensiuni gresite
Ai de gand sa achizitionezi mobilier nou si acest lucru il vei face intr-un magazin al carui spatiu interior este de dimensiuni mari. Pe urma mobilierul iti va fi transportat in spatiul mic al locuintei tale si iti vei da seama ca nu se potriveste. Evita sa faci cumparaturi fara sa faci masuratorile necesare in prealabil. Acest lucru nu iti ia foarte mult timp, insa vei economisi o suma mare de bani si eventuale neplaceri.
3. Iluminare inadecvata
Pentru a ilumina corect o incapere corpurile de iluminat trebuie sa fie plasate de-a lungul diagonalei principale din camera, sau pe o traiectorie triunghiulara. Pentru acest lucru e cel mai bine sa ai cel putin doua sau trei surse de iluminare in fiecare incapere.
4. Prea multe colectii
Ai intrat vreodata intr-o incapere in care sa nu stii incotro sa-ti indrepti privirea din cauza aglomeratiei de obiecte? Acest lucru se intampla foarte usor atunci cand iti place sa colectionezi. Daca ai o anumita colectie, pastreaz-o intr-o singura incapere pentru a fi expusa. Expune doar jumatate dintre obiecte, si alterneaza-le la fiecare sase luni. Astfel, te vei bucura mai mult de ele, deoarece iti vor atrage atentia. Este cunoscut faptul ca un lucru expus foarte mult timp nu mai reprezinta o curiozitate, iar de cele mai multe ori vei putea sa nici nu-l mai observi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.