Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa eviti in amenajarea locuintei

Iti oferim cateva idei legate de lucrurile pe care trebuie sa le eviti cu orice pret atunci cand iti amenajezi locuinta.

Avand in vedere ca majoritatea persoanelor prefera sa-si amenajeze singure locuinta, sunt bine de stiut care sunt cele mai frecvente greseli. Iti oferim, asadar, cateva idei legate de lucrurile pe care trebuie sa le eviti cu orice pret.
Nu lasa pe altcineva sa ia deciziile pentru tine
Locuinta ta este un spatiu personal. Nu lasa pe altcineva sa iti spuna ce trebuie sa faci. Daca ai nevoie totusi de ajutor, cere sfaturi. Insa, atunci cand e timpul sa iei o hotarare, aceasta trebuie sa fie a ta. Este locuinta ta si trebuie sa fii impacat cu deciziile pe care le iei.
Nu incepe cu zugravitul
Poti sa cumperi orice culoare ce exista. Alege mai intai materialele, covorul si tapiteriile si abia pe urma culoarea pentru pereti, pentru a se potrivi cu restul.
Nu ignora psihologia culorilor
Sa nu crezi ca poti crea o incapere relaxanta prin pereti rosii. Tonurile de albastru si verde sunt mult mai linistitoare. Alege rosul si portocaliul pentru incaperi active. Alege o schema cromatica ce va oferi atmosfera pe care o doresti.
Nu lua decizii asupra culorilor intr-un magazin
Nu cumpara materiale, covoare si vopsea pentru pereti la prima vedere. Cere mostre din acestea si verifica ce imagine vor oferi in locuinta ta. Analizeaza-le in lumina naturala si chiar si la lumina lampilor pe timp de seara.
Nu transforma culoarea ta preferata in culoarea dominanta
Daca iti place rosul, nu trebuie sa il alegi neaparat pentru peretii tai. Incearca o nuanta mai subtila pentru a realiza un fundal care va scoate in evidenta culorile tale preferate.
Nu ignora punctul focal al incaperii
Nu orice incapere are un punct focal, dar daca are, transforma-l intr-unul important. Aranjeaza obiectele de arta si mobilierul in jurul acestui element deosebit.
Nu construi bariere
Nu plasa un scaun in fata unei usi, sau o masa intr-un loc care e in mod evident rezervat circulatiei. Lasa spatiu pentru un acces liber.
Nu investi in tendinte
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.