Setari Cookie-uri

Apartamentul parizian

Imaginea unui apartament frantuzesc ne trimite cu gandul la intrigi, romantism si rafinament european.

Imaginea unui apartament frantuzesc ne trimite cu gandul la intrigi, romantism si rafinament european. Incaperile amenajate in acest stil prezinta tavane inalte cu deosebite detalii arhitecturale. Balcoanele cu balustrade din fier forjat sunt nelipsite.
Stilul de amenajare parizian grupeaza perioade diverse din istoria design-ului, incluzand barocul, rococo-ul si neoclasicul. Apartamentele contemporane pariziene incorporeaza influente art deco si influentele stilului mediteranean si ale cabaretului.
Culorile pietrelor pretioase, precum verde smarald, purpuriu si albastru regal, sunt accentuate de negru, alb si auriu.
Se remarca prezenta detaliilor arhitecturale poleite si detaliile sculpturale ale pieselor de mobilier.
Mobilierul si accesoriile se caracterizeaza printr-o eleganta invechita si o imagine de epoca. Scaunele, mesele si dulapurile sunt vopsite in negru sau bej, cu accente aurii, potrivindu-se foarte bine cu lemnul sculptat.
Materiale bogate precum, matasuri lucioase, brocarturi luxoase sau catifea, intensifica imaginea oferita de un apartament amenajat in acest stil.
Elementele ce desavarsesc o amenajare in stil parizian sunt accesoriile si motivele ce includ imagini cu cafenele frantuzesti, ceasuri mari de gara, masute din fier forjat, si orice fel de scene specific parieziene.
Daca doresti sa incoporezi stilul de amenajare al apartamentelor frantuzesti in locuinta ta, incearca sa incluzi cateva dintre urmatoarele elemente:
1.Negrul este culoarea de accentuare si cea care unifica incaperile pariziene. Include negrul in locuinta ta fara sa faci lucrurile sa para intunecate. Cauta mobilier din lemn, rame pentru tablouri, tesaturi si accesorii vopsite in negru.
2. Pentru a aduce Parisul in incaperea ta, foloseste fotografii de mari dimensiuni ce reproduc imagini ale barurilor de noapte frantuzesti sau cladiri renumite din Paris. Daca vei reusi sa achizitionezi picturi, schite, carti postale alb negru sau fotografii sepia ce prezinta un detaliu din lumea franceza, amenajarea ta va fi cu atat mai reusita.
3. Ceasurile de mari dimensiuni constituie, deseori, punctul de maxim interes in camera tipic pariziana. Include un ceas cu o inscriptie in limba franceza sau care prezinta o scena pariziana. Cu cat arata mai vechi, cu atat mai bine. Nici macar nu trebuie sa functioneze, ci doar sa arate minunat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.