Setari Cookie-uri

Un aer mediteranean in locuinta ta

O categorie aparte a amenajarilor in stil mediteranean ne este oferita de locuintele toscane, din centrul Italiei. Incaperile amenajate in stil toscan se inspira din elementele naturii.

Piatra este folosita in amenajarile in stil toscan, foarte eficient in bucatarii si bai. Realizarea unui perete de piatra, adauga imediat o trasatura toscana oricarei incaperi.
In ceea ce priveste peretii cu stucaturi, pe care ii intalnim foarte frecvent in astfel de amenajari, acestia sunt colorati in asa fel incat sa ofere o imagine invechita.
Originalele locuinte toscane vechi, pot avea tavane joase si sunt mici si intunecate. Insa, in zilele noastre, camerele toscane folosesc grinzi de lemn, tavane tencuite, si pot oferi o senzatie deschisa si aerata. Ferestrele sunt lasate neacoperite pentru ca locuitorii sa se poata bucura de avantajele luminii naturale.
Suprafetele de lemn, precum dulapurile, usile, si ancadramentele ferestrelor, jaluzelele sau grinzile tavanului sunt lasate de cele mai multe ori cu o patina naturala.
Culorile stilului de amenajare toscan sunt inspirate de pamant. Caramiziul, ocrul, verdele si galbenul auriu sunt prezente peste tot. Albastrul si verdele sunt adaugate pentru a contribui efectului de racire vizuala in zone cu climat calduros.
Foyer in stil toscan Suprafetele vopsite adauga o nota de culoare chiar si atunci cand finisajul se uzeaza.
Deseori peretii sunt zugraviti intr-un alb spalacit sau gri deschis, pe cand culorile de accent si materialele naturale precum lemnul sau piatra ofera o nota de interes. Stucul venetian este o tehnica prin care se poate adauga textura si culoare peretilor noi.
Locuintele ca incorporeaza elementele decorului toscan, prezinta de cele mai multe ori pardoseli din scanduri late de lemn, dale de piatra, caramizi colorate in mod neuniform, sau placi ceramice. Covoarele vechi ofera caldura si culoare spatiilor amenajate in acest stil.
Mobilierul dintr-o casa toscana este alcatuit de obicei din linii drepte si simple. Accente oferite de piese precum placi de teracota, fier forjat sau marmura sunt foarte frecvente in astfel de interioare. Pentru a realiza o imagine uzata, piesele noi de mobilier din lemn inchis sunt, de foarte multe, ori invechite intentionat, inca din fabrica. Dulapurile sunt intalnite in aproape orice incapere si sunt folosite pentru depozitarea vaselor, tesaturilor si hainelor.
Nici o bucatarie in stil toscan nu e completa fara o masa lunga din lemn, pentru familie. Rafturi deschise si dulapioare ofera locuri de depozitare in bucatariile amenajate in acest stil, si un loc pentru expunerea obiectelor si vaselor ceramice. Chiuveta de bucatarie este de cele mai multe ori realizata din piatra naturala sau portelan.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.