Setari Cookie-uri

Amplasarea mobilierului in camera de zi

Modul in care iti aranjezi mobilierul in camera de zi, poate avea consecinte asupra felului in care este perceput acest spatiu, oferind o imagine aglomerata sau, dimpotriva, una confortabila, in care iti place sa-ti petreci timpul.

Locul pentru conversatie
amplasare mobilier Amenajeaza un loc pentru conversatie. In mod normal, intre canapea si scaune sau fotolii, ar trebuie sa existe o distanta de 1.2 - 4 m, pentru ca persoanele aflate in incapere sa poata comunica foarte usor. O distanta mai mica de 1.2 m va face incaperea sa para inghesuita, pe cand o distanta mai mare de 4 m va face conversatia dificila. Distanta dintre canapea, fotolii sau scaune si masuta de cafea ar trebui sa fie de cel putin 35-45 cm.
Amplasarea canapelei
Canapeaua trebuie amplasata fata in fata cu televizorul, care de cele mai multe ori constituie elementul central al camerei de zi. Cate un scaun sau fotoliu amplasat de o parte si de alta a canapelei ofera o imagine echilibrata.
amplasare mobilier Poti sa te folosesti de canapea ca punct de atractie al incaperii Insa, canapelele cu mai multe componente, pot crea o imagine apasatoare. O solutie potrivita ar fi sa desparti elementele canapelei. Amplaseaza cea mai mare piesa langa peretele cel mai lung, iar cea mica pe parte opusa. Daca vei pozitiona componenta mica a canapelei pe diagonala vei evita imaginea plictisitoare oferita de toate piesele de mobilier impinse pana la perete.
O alternativa foarte interesanta pentru amplasarea canapelei langa perete este scoaterea ei in fata. Daca preferi o asemenea imagine trebuie sa lasi intre perete si canapea o distanta de cel putin 0.8 – 1 m, pentru a putea circula liber.
Traficul
Trebuie sa ai in vedere cele mai folosite elemente dintr-o incapere, iar mobilierul trebuie sa-l amplasezi in asa fel incat sa ai acces foarte usor la acestea.
Caile de circulatie trebuie elaborate in asa fel incat sa poti umbla linistit in camera fara sa te impiedici de piesele de mobilier.
Prima impresie
amplasare mobilier Este destul de ciudat sa crezi ca lucurile neinsufletite pot creea un spatiu primitor, insa acest lucru e adevarat. Daca imaginea din dreptul usii este dominata de partea din spate a pieselor de mobilier, un musafir nu va fi deloc tentat sa intre in acea camera. De asemenea, un sir de piese de mobilier impinse pana la perete sunt neprimitoare, in timp ce grupuri amplasate pe diagonala creeaza o imagine calduroasa.
Structura camerei
Toate incaperile au o anumita structura. Spatiile mari dreptunghiulare pot fi impartite in doua, amenajand zone pentru diferite functiuni. De exemplu, poti imparti spatiul dreptunghiular in doua sectoare patrate, unul rezervat conversatiei, iar celalalt locului pentru luat masa, sau pentru studiu. Se considera ca oamenii se simt mai confortabil in amenajari cu structura patrata decat in cele cu structura dreptunghiulara.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.