Setari Cookie-uri

Amplasarea mobilierului in camera de zi

Modul in care iti aranjezi mobilierul in camera de zi, poate avea consecinte asupra felului in care este perceput acest spatiu, oferind o imagine aglomerata sau, dimpotriva, una confortabila, in care iti place sa-ti petreci timpul.

Modul in care iti aranjezi mobilierul in camera de zi, poate avea consecinte asupra felului in care este perceput acest spatiu, oferind o imagine aglomerata sau, dimpotriva, una confortabila, in care iti place sa-ti petreci timpul.
Echilibrul
amplasare mobilier O camera de zi trebuie sa fie echilibrata, iar mobilierul trebuie sa fie amplasat in asa fel incat sa ofere o imagine placuta iar tu sa iti poti desfasura activitatea fara probleme
Daca toate piesele masive de mobilier, precum canapeaua, dulapul, comoda TV, biblioteca sunt amplasate intr-o singura parte a incaperii, poti avea senzatia unui vas ce se scufunda. Iar daca iti dispui piesele de mobilier la intamplare, camera poate parea ingramadita, chiar daca este relativ goala. Gandeste-te la dimensiunea camerei tale in relatie cu cantitatea de mobilier de care dispui. Traseaza o linie imaginara de-a lungul incaperii si echilibreaza moblierului, amplasand piesele de o parte si de alta ale acesteia.
Simetria poate contribui la realizarea unei imagini elaborate, exemplul cel mai usor de realizat ar fi amplasarea a cate unui fotoliu de o parte si de alta a canapelei.
amplasare mobilier Piese de mobilier de dimensiuni apropiate pot creea o imagine senina atunci cand sunt amplasate laolalta, insa o echilibrare a unor piese cu dimensiuni diferite poate sa ofere o imagine armonioasa. Simetria este foarte odihnitoare pe cand asimetria este folosita pentru a adauga dinamism si emotie.
Atunci cand nu e respectata scara – de exemplu un covor e prea mic pentru spatiul in care este amplasat sau o piesa de mobilier e prea mare – vei observa ca nu te simti deloc confortabil in acea incapere.
Intr-o camera de zi mica, inaltimea si masa mobilierului nu ar trebui sa fie prea contrastante. Imaginea unei mese joase ce se afla langa un scaun cu spatarul inalt poate fi echilibrata prin amplasarea unui obiect decorativ inalt pe masuta.
Nu folosi dulapuri masive impreuna cu scaune metalice lucioase. Pastreaza o armonie vizuala si un echilibru tematic in decoratia incaperii.
Foloseste cat mai putine piese de mobilier cu scopul de a evita creearea unei imagini aglomerate in cadrul unei camere de dimensiuni reduse.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.