Setari Cookie-uri

Amenajari in stil suedez

Interioarele in stil suedez devin din ce in ce mai apreciate. Acestea ofera o imagine ce combina eleganta rafinata cu o amenajare neoficiala, prezentand o atractie universala.

Lemnul deschis este elementul de baza pentru pardoseli si mobilier. Mesteacan, pin alb, fag si anin sunt materialele standard, acestea putand fi decolorate sau vopsite in culori deschise sau alb.
Mobilierul vopsit al stilului suedez ofera lumina aditionala incaperilor neluminate pe timpul iernii. In timp ce mobilierul este vopsit de regula in alb sau crem, alte tonuri deschise pot fi intalnite pe piesele cu rol de accentuare si in decoratiile pictate manual.
Accentele sculptate sunt foarte frecvente in domeniul mobilierului, acestea fiind aplicate pe picioare, sub forma de caneluri, si pe ramele oglinzilor.
Tesaturile
Tesaturile naturale specifice interioarelor suedeze includ panza si bumbacul. Acestea pot fi simple sau cu imprimeuri, cele mai frecvente tipare fiind dungile si carourile. Imprimeurile specifice unui decor in stil suedez au de cele mai multe ori un fundal alb, si sunt de culorile albastru, rosu sau galben. Motivele florale, foarte importante intr-un astfel de interior, sunt de dimensiuni reduse fiind dispuse pe o suprafata alba. Se remarca dungi de toate dimensiunile si carouri ce au la baza de obicei albul.
Detaliile arhitecturale
Detaliile arhitecturale includ tavane inalte, cornise, pardoseli din lemn masiv si sobe de teracota atat de specifice zonei scandinave.
Accesorii si decoratiuni
Accesoriile trebuie sa fie simple si dispuse intr-un mod neaglomerat. Spatiul trebuie sa fie unul deschis si luminos eliminand orice element ce ar putea incarca.
Portelanurile, lumanarile si florile sunt elemente foarte importante precum si calutii rustici sculptati in lemn.
Oglinzile reflecta lumina in cadrul interioarelor suedeze, formele cele mai potrivite fiind cele ovale, cu rame usor sculptate.
Motivele decorative includ ghirlande, inimioare, cercuri si diamante.
Cornisele inguste sau motivele florale reprezinta cateva modalitati de decorare a peretilor, ce sunt zugraviti de regula in alb sau crem.
Iluminarea se realizeaza printr-o combinatie de candelabre, aplice de perete si veioze.
Florile proaspete aduc viata si lumina intr-o camera suedeza, cele mai frumoase exemple fiind lalele albe intr-un ulcior de culoare crem, un buchet de margarete galbene intr-un vas de sticla, sau trandafiri roz de gradina intr-o vaza albastra sau alba.
Simplitatea, eleganta si puritatea sunt elemente ce caracterizeaza stilul suedez. Daca aceste trasaturi iti definesc personalitatea, se prea poate ca acest tip de amenajare sa fie cel potrivit pentru tine.
Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.