Setari Cookie-uri

Amenajari in stil suedez

Interioarele in stil suedez devin din ce in ce mai apreciate. Acestea ofera o imagine ce combina eleganta rafinata cu o amenajare neoficiala, prezentand o atractie universala.

Interioarele in stil suedez devin din ce in ce mai apreciate. Acestea ofera o imagine ce combina eleganta rafinata cu o amenajare neoficiala, prezentand o atractie universala.
In timp ce artistului Carl Larsson (1853-1919) i se atribuie popularizrea stilului, imaginea suedeza este influentata foarte puternic de lumina si vremea specifica Scandinaviei. Iernile lungi si mohorate, cu inserari rapide si lipsa luminii naturale au produs reabordarea completa a amenajarilor interioare.
Tot ceea ce era inchis, sumbru si greoi s-a eliminat, facandu-si loc obiectele pale, deschise, vaporoase si lucioase. Peretii, pardoselile si piesele de mobilier in culori deschise au rolul de a reflecta orice cantitate de lumina disponibila, inveselind si iluminand cele mai intunecate zile ale iernii.
Cateva elemente ale stilului suedez
Paleta cromatica
Tonurile pale de alb, bej si albastru deschis reprezinta elementele principale ale decoratiei de tip suedez. Acestea se aplica pe pereti, mobilier, pardoseala si accesorii. Tonurile de galben, roz deschis, verde sau gri incetosat, sunt si ele frecvente alaturi de accentele mai inchise de auriu si rosu.
In afara de alb, albastrul poate fi considerat cea mai frecventa culoare a paletei suedeze. Albastrul evoca cerul senin chiar si in posomoratele zile ale iernii. Tonurile de albastru se combina foarte bine cu alb, bej, auriu si rosu.
Accentele de rosu isi fac cunoscuta prezenta foarte des in interioarele amenajate in stil suedez. Ele ofera o imagine proaspata atunci cand sunt combinate cu alb sau atunci cand sunt folosite ca imprimeuri simple florale, in carouri sau in dungi.
Piesele de mobilier
Mobilierul specific suedez prezinta o combinatie de linii drepte si forme curbe ale detaliilor. Picioarele sunt delicate fiind de forme conice, rotunjite sau colturoase.
Paturile sunt realizate din linii simple, fiind executate din lemn si avand eventual extremitatile tapitate.
Canapelele in stil suedez prezinta cadre de lemn si picioare rasucite, de cele mai multe ori cu tapiterii minimale, cu saltele separate pentru sezut si pentru sprijinire.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.