Setari Cookie-uri

Cum evitam greselile intalnite in amenajarea interiorului?

Combinand gustul personal, resursele nelimitate si stilul individual, poti realiza o amenajare interesanta pentru aproape orice incapere. Insa, exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata.

Un covor plasat in mijlocul camerei, neancorat, poate constitui un risc in ceea ce priveste siguranta, fiind foarte usor sa te impiedici de un colt al acestuia sau sa aluneci daca covorul se misca.
Evita sa amplasezi tot mobilierul langa pereti
Te poti gandi ca o incapere pare mai incapatoare daca centrul este liber de orice piesa de mobilier. Insa, acest lucru nu este deloc asa. Daca nu organizezi o serata dansanta, este indicat sa grupezi mobilierul in centrul incaperii.
Scoate scaunele din colturi, indeparteaza canapeaua de perete si plaseaza obiecte decorative in spatele acesteia cu scopul de a creea o imagine mai aerisita si deschisa.
Evita sa folosesti prea multe obiecte decorative
Este indicat sa nu expui toate obiectele ce le-ai strans cu ocazia diverselor calatorii. Selecteaza piesele cele mai importante, ce au valoare sentimentala. Daca nu te lasa sufletul sa arunci unele piese, depoziteaza-le, si le poti expune prin rotatie.
Mai putin este cu siguranta mai mult!
Nu expune suveniruri de familie daca nu iti plac
Chiar daca bunicii tai si-au amenajat locuinta intr-un stil victorian, asta nu inseamna ca trebuie sa procedezi la fel. Daca vrei sa expui un obiect ce a fost transmis din generatie in generatie, alege unul special si foloseste-l cu rolul de element distinctiv al incaperii. In ceea ce priveste restul obiectelor, renunta la cele pe care nu doresti sa le vezi in fiecare zi. Spatiul in care locuiesti trebuie sa iti reflecte personalitatea.
Nu pune perne decorative peste tot
Ai posibilitatea de a cumpara perne decorative de toate dimensiunile, formele, culorile si texturile. Dar daca poti, asta nu inseamna ca si trebuie sa procedezi astfel. Pernele sunt accesorii foarte potrivite pentru a creea puncte de atractie intr-un spatiu, dar acestea trebuie sa fie si functionale, nu doar decorative.
Este foarte natural sa recurgi la perne decorative pe canapele sau pe fotolii adanci. Insa, evita sa folosesti perne pe piese de mobilier, de pe care trebuie sa le dai jos, in momentul in care doresti sa te asezi sau sa te intinzi. Transforma pernele in elemente decorative, comfortabile, si nu in ultimul rand, folositoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.