Combinand gustul personal, resursele nelimitate si stilul individual, poti realiza o amenajare interesanta pentru aproape orice incapere. Insa, exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata.
Iti oferim, asadar, un top al celor mai frecvente greseli intalnite in amenajari interioare, pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret, indiferent daca e vorba de o decoratie neoficiala, o amenajare traditionala sau camera unui copil.
Evita sa alegi mobilier care nu se potriveste
Daca nu vei purta niciodata haine care nu sunt pe masura ta, atunci de ce sa alegi mobilier care nu se potriveste in spatiul in care locuiesti? Inainte de a achizitiona piesele de mobilier, masoara spatiul aflat la dispozitie si gandeste-te la locul in care doresti sa amplasezi piesa respectiva. Rezista tentatiei de a cumpara o canapea de dimensiuni mari, gandindu-te ca o vei putea pozitiona pe diagonala daca nu incape. Noteaza-ti masuratorile si nu te abate de la ele.
La fel de neindicat este sa cumperi mobilier de dimensiuni prea mici, avand in minte faptul ca vei amplasa mai multe piese cu scopul de a umple spatiul.
Planifica de la inceput dispozitia mobilierului pentru incaperea ce doresti sa o amenajezi, si pe urma, cauta piesele care se potrivesc cel mai bine.
Nu folosi prea multe imprimeuri si texturi
Evita sa alegi orice tesaturi sau piese de mobilier, doar pentru simplul motiv ca iti plac si te gandesti ca vei reusi cumva sa le combini. Planifica de la bun inceput schema cromatica pe care o doresti. Alege un model dominant pentru imprimeuri, pe care vei putea sa-l folosesti si pe obiecte mai mici. Daca mai ai nevoie de vreo tesatura in incapere, alege o textura monocroma, in loc sa folosesti un alt imprimeu.
Evita sa pui covorul in mijlocul camerei
Elementele dintr-o incapere trebuie sa fie conectate, atat la nivel vizual cat si la nivel fizic. Un covor pe pardoseala adauga culoare in incapere si face posibila relationarea dintre piesele de mobilier. Din aceasta cauza, acesta ar trebui sa fie prins sub picioarele unor scaune, sau ale unei mese.
Un covor plasat in mijlocul camerei, neancorat, poate constitui un risc in ceea ce priveste siguranta, fiind foarte usor sa te impiedici de un colt al acestuia sau sa aluneci daca covorul se misca.
4 obiceiuri in amenajari interioare, de care trebuie sa scapi
Cele mai intalnite greseli in amenajari interioare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: