Setari Cookie-uri

Scheme de culori in amenajarile interioare

Avand la indemana tehnologia de a crea orice culoare pentru vopsirea peretilor, alegerea culorii potrivite pentru locuinta poate fi o misiune dificila si obositoare.

Culorile neutre – marouri si griuri – sunt foarte lipsite de pericole atunci cand sunt folosite ca scheme cromatice in decorarea interiorului, deoarece se potrivesc cu aproape orice culoare.
Experimentati!
Atunci cand zugraviti un perete, experimentati cu design-ul. Peretii nu trebuie se fie zugraviti intotdeauna dintr-un capat in celalalt in aceeasi culoare. Nu este nevoie decat de o imaginatie bogata. Astfel puteti realiza combinatii foarte reusite atunci cand zugraviti un perete intr-o nuanta neutra si peste aceasta realizati o figura geometrica intr-o alta culoare intensa, precum verde, orange sau violet.
Daca doriti sa combinati patru culori in amenajarea interiorul, cel mai bine este sa alegeti trei culori de acelasi tip – cald sau rece – si una contrastanta. Efectul creat astfel, nu va fi unul coplesitor.
Puteti sa accentuati culoarea preferata din schema cromatica aleasa, prin folosirea accesoriilor, precum vase decorative, rame de fotografii sau covoare.
Tendinte cromatice pentru anul 2008
Incaperi verzi – semn al tendintei ecologice
Verdele, in design-ul interior, este pe cale sa devina cea mai noua culoare “neutra”, aceasta culoare fiind reprezetativa pentru tot mai importanta miscare ecologica. Nuantele botanice, verdele gri sau olive-ul pot fi folosite in mod singular sau combinate cu albastru pal sau acvatic cu scopul de a creea un spatiu de locuit ce evoca natura. Culoarea nisipului si maroul de argila pot fi combinate cu scopul de a completa impresia de natura.
Aceste combinatii de culori sunt potrivite pentru orice tip de incapere, dar sunt cel mai indicate pentru bai, bucatarii si living.
Eleganta sofisticata a combinatiei de alb si negru
Castigand teren in anul 2008, combinatiile de alb si negru vor intensifica spatiile opulente pline de accesorii, corpuri de iluminat, oglinzi si tesaturi bogate. Finisari metalice si lucioase, alaturi de texturi bogate beneficiaza de sofisticarea acestei palete remarcabile. Pentru o nota neasteptata de culoare, puteti adauga unele culori intense, precum rosu dramatic sau mentineti imaginea clasica a incaperii printr-un roz subtil sau gri. Dramatic si sofisticat, combinatia de alb si negru devine cea mai buna alegere pentru spatiile fastuoase, elegante.
Dormitoarele si camerele de zi sunt cele doua spatii care pot sa beneficieze de aceasta eleganta sofisticata.
Intotdeauna clasic, alb si negru ofera o imagine proaspata, curata si eleganta. Ganditi-va doar la pardoseala in carouri alb si negru, la mobilierul negru amplasat langa pereti albi sau draperii cu dungi negre langa pereti rosii.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.