Setari Cookie-uri

Parchetul din bambus - eleganta si rafinament

Pardoseala realizata din bambus va poate oferi frumusetea naturala a lemnului fara sa lase impresia ca imbunatatirile aduse locuintei voastre au efecte negative asupra mediului inconjurator.

Intretinerea parchetului din bambus
Un mop de buna calitate sau un aspirator, sunt ustensilele cele mai potrivite pentru a curata parchetul de praf si mizerie. Pentru a va pastra parchetul la cea mai buna calitate, aspirati-l sau folositi un mop uscat de cel putin doua ori pe saptamana, cu scopul de a indeparta praful si mizeria inainte ca acestea sa-l zgarie sau sa-i indeparteze luciul.
Petele si mizeria pot fi indepartate cu un mop de praf sau cu unul usor umed, insa, evitati sa folositi apa in exces. Pentru curatare nu folositi detergenti si produse abrazive, precum bureti aspri sau de sarma. In intretinerea pardoselii de bambus nu se recomanda folosirea de ceara pentru parchet. Pentru a evita zagrieturile plasati pernite de protectie sub picioarele mobilierului.
Montarea
Montarea parchetului din bambus este la fel de usoara ca cea a oricarui tip de parchet, iar cu putina indemanare veti putea realiza acest lucru chiar singuri.
Trebuie sa aveti in vedere ca intr-o constructie noua, sau la renovarea uneia existente, instalarea parchetului este ultima lucrare care trebuie executata. Parchetul din bambus se poate monta prin lipire pe mai multe suprafete, precum podea din lemn vechi, pardoseala oarba, noua sau veche, pardoseala placata cu OSB sau MDF si sapa autonivelanta.
Dupa instalare, parchetul din bambus nu necesita nici o operatie sau interventie, precum slefuire, lustruire sau lacuire. Insa, dupa multi ani de utilizare sau solicitari dure, suprafata lacuita isi va pierde luciul, astfel se recomanda slefuirea parchetului pana la materialul de bambus, dupa care se re-lacuieste.
Trebuie sa aveti in vedere ca acest tip de parchet, fiind realizat dintr-un material natural, isi va schimba culoarea sau se va decolora cu timpul.
Parchetul de bambus este o solutie ideala pentru cei care apreciaza eleganta si rafinamentul.
In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 70 si 120 lei / m².
Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.