Setari Cookie-uri

Parchetul din bambus - eleganta si rafinament

Pardoseala realizata din bambus va poate oferi frumusetea naturala a lemnului fara sa lase impresia ca imbunatatirile aduse locuintei voastre au efecte negative asupra mediului inconjurator.

Cadou al naturii, bambusul, in Orientul Indepartat, a fost folosit in foarte multe scopuri de milenii intregi, iar in ultimii ani a devenit un material din ce in ce mai cautat de catre tarile occidentale datorita calitatilor sale unice. In epoca moderna, acest material a devenit o alegere potrivita atat pentru realizarea unor obiecte decorative cat si pentru unele practice, care sunt foarte placute la nivel estetic.
Pardoseala realizata din bambus va poate oferi frumusetea naturala a lemnului fara sa lase impresia ca imbunatatirile aduse locuintei voastre au efecte negative asupra mediului inconjurator.
Material ecologic
Fiind o planta ce creste foarte repede, bambusul nu necesita decat 3-5 ani sa ajunga la maturitate. Se regenereaza fara sa fie nevoie de replantare si necesita o cantitate foarte redusa de produse de fertilizare si pesticide, fiind astfel o alternativa ecologica pentru produsele din lemn traditional. Mai mult decat atat, exploatarile de bambus pentru uz comercial se fac in asa fel incat sa nu puna in pericol habitatul ursilor panda.
Material durabil si rezistent
Din punct de vedere botanic, bambusul este mai degraba o planta ierboasa decat lemnoasa, insa, spre deosebire de ierburile obisnuite, bambusul este rezistent si dur, aceste calitati facand din el un material perfect pentru pardoseala.
Probabil ca atunci cand va ganditi prima data la parchetul din bambus va imaginati o suprafata denivelata, care este foarte incomoda pentru a fi utilizata ca pardoseala. De fapt, pardoseala din bambus este la fel de plata ca orice alt parchet din lemn masiv sau laminat pe care il cunoastem.
Avand in vedere ca bambusul este dur ca si artarul si cu 50 la suta mai rezistent decat stejarul, acest material este unul foarte durabil si potrivit pentru orice pentru orice tip de instalare.
Efecte decorative
Avand fibra diferita fata de pardoselile conventionale din lemn masiv, parchetul din bambus este unul remarcabil, potrivindu-se cu foarte multe tipuri de amenajari. Parchetul finisat, realizat din bambus, prezinta o textura bogata cu dungi subtiri de culori diferite intrerupte de o serie de noduri. Gasindu-se intr-o gama cromatica foarte variata, de la culoare naturala la wenge sau cafeniu, si cu o serie de texturi, acest material va completa orice stil de design de interior. De la utra-contemporan la un stil traditional, clasic, sau pentru interioare in stil asiatic, pardoseala din bambus ofera o imagine cu adevarat speciala si unica. Este un material elegant, si faptul ca prezinta multe pete si culori, parchetul din bambus poate oferi o imagine foarte elaborata sau neoficiala, posibilitatile de design fiind nelimitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.