Setari Cookie-uri

Stilul retro in amenajarea interiorului

Mai degraba pline de energie decat organizate, incaperile retro au un anumit simt al umorului si multe de spus, fiecare obiect avand o poveste a sa.

Mobilierul
Au fost introduse si o serie de materiale noi care au dus la modificari foarte importante in materie de design de interior, precum plasticul, fibra de sticla si furnirul.
Cromul puternic lustruit a fost foarte popular si se folosea pentru mobilier si decoratiuni. Mobilierul, in general, era abstract ca stil, cu forme ciudate si interesante. Ganditi-va doar la masutele de cafea joase, rotunde, ovale sau in forma de rinichi, sau la orice alta piesa de mobilier de forma curba.
Pardoseala
Linoleumul in carouri retro va reusi sa intensifice tonul independent al unei bucatarii, bai sau camere de zi. Carouri negre, rosii, turquoise, sau galben si alb sunt imprimeuri foarte jucause ce vor creea o stare de bine. Covoarele cu imprimeuri geometrice funky si texturi aspre vor adauga cu siguranta un plus de vitalitate si dinamism.
Elementele decorative
Tema spatiala a fost bogat exploatata in anii ’50, ‘60. Tablouri, fotografii, lampi, ornamente si orice obiect ce facea referire la spatiu (rachete, planetele, sateliti, nave spatiale si ceasuri atomice de perete), era prezent in toate locuintele “la moda”. Puteti gasi chiar si telefoane, aparate radio si televizoare de inspiratie retro.
Pentru a va amenaja locuinta intr-un stil retro, ganditi-va la schema cromatica pe care o veti alege, la mobilier si la obiectele decorative, iar in ceea ce priveste combinatia acestora, procedati in asa fel incat stilul sa va reflecte identitatea.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.