Setari Cookie-uri

Stilul retro in amenajarea interiorului

Mai degraba pline de energie decat organizate, incaperile retro au un anumit simt al umorului si multe de spus, fiecare obiect avand o poveste a sa.

Foarte multi oameni iubesc stilul jucaus si stralucitor al amenajarii de tip retro. Fara sa fie legat in mod exclusiv de un anumit deceniu, retro este o expresie a tuturor stilurilor din secolul al XX-lea, inclusiv al remarcabilului art deco din anii '30, si fluorescentului, si halucinogenului stil al anilor ' 60.
Mai degraba pline de energie decat organizate, incaperile retro au un anumit simt al umorului si multe de spus, fiecare obiect avand o poveste a sa.
In linii mari, stilul retro poate fi descris ca o combinatie de elemente preluate din deceniile trecute cu scopul de a creea un nou stil de design de interior care e atat modern cat si vesel. Avand in vedere ca posibilitatile de a alege obiectele sunt nelimitate, veti decide singuri ce veti include, avand propria interpretare asupra trecutului, realizand ceva unic.
In zilele noastre, orice din anii '50, '60 si chiar '70 este din nou la moda. Totusi, deoarece exista foarte multe metode de a incorpora stilul retro intr-o locuinta, este destul de dificil sa stii unde sa incepi. Nu exista un model standard pentru stilul retro, insa toata lumea il recunoaste atunci cand il vede.
Stilul retro, in momentul de fata, este de fapt unul modern. Pentru a realiza o amenajare in acest stil nu incercati o reproducere istorica, adugati o nota de modernitate. Fiti inspirati de retro!
Schema cromatica
O culoare potrivita pentru fundalul oricarei incaperi amenajate in stil retro, este maroul. Alegeti orice nuanta care va place si care se potriveste cu incaperea dumneavoastra. Nu uitati sa aveti in vedere regulile cromatice – nuante mai deschise pentru camerele mici si intense pentru cele mari –, asta in situatia in care nu cautati un efect foarte dramatic al anilor ’70 – un maro ciocolatiu intens fiind nuanta cea mai potrivita pentru aceasta situatie.
Tapetul este foarte potrivit pentru interioare retro. Alegeti modele cu forme geometrice, dungi, carouri si cercuri sau simboluri atomice, sateliti si rachete.
Dupa razboi starea de spirit a oamenilor era una optimista, iar viitorul parea senin, acest lucru avand efect implicit si asupra schemelor cromatice. Anii '50 si '60 in materie de design de interior s-au indreptat spre culori mult mai stralucitoare si indraznete, cele mai comune fiind turquoise, verde menta, roz, galben intens, visiniu, albastru, sau carourile cu alb si negru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.