Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Exista unele concepte de amenajare interioara care pot sa pacaleasca ochiul si pot crea iluzia unui spatiu de dimensiuni mai mari.

Mobilier la scara
Atunci cand alegeti mobilerul pentru un spatiu de dimensiuni reduse alegeti piese mai mici, joase si cu un design mai liber.

Traficul
Atunci cand aranjati mobilierul aveti in vedere caile de circulatie. Circulatia trebuie sa fie neintrerupta in intreaga incapere, cu scopul de a creea maxim de spatiu pentru mobilier si de a delimita suprafetele cu functiuni diferite.

Accesorii
In incaperi mici nu folositi niciodata prea multe accesorii. Nu uitati! Mai putin inseamna mai mult daca doriti sa creati senzatia unui spatiu deschis. Oglinzile si accesoriile ce reflecta lumina creeza iluzia unui spatiu mai mare. Tiparele de dimensiuni mari trebuie sa se limiteze la pernele decorative si la accesoriile mici, nici intr-un caz nu trebuie sa apara pe canapea, recomandand ca aceasta sa fie monocroma.

Iluminarea
In ceea ce priveste iluminarea folositi o lumina distribuita in mod egal pentru a elimina umbrele care au tendinta de a imparti incaperea in mai multe spatii mici.

Ferestrele
Pastrati ferestrele si suprafetele fine stralucitor de curate, deoarece acest lucru va face camera sa para mai luminoasa, proaspata si mai mare.

Functiuni
Este indicat sa delimiati camera unei garsoniere in doua sectoare, unul pentru spatiul de lucru si unul pentru living, aceasta delimitare facandu-se doar la nivel vizual, si nu la modul fizic prin ridicarea unui perete.
Ca mobilier pentru partea de living recurgeti la o canapea extensibila (transformand astfel camera in dormitor pe timpul noptii), o masuta joasa de cafea, eventual cate un balansoar in partile laterale ale acesteia si o comoda TV in fata. In celalalt sector plasati masa de birou si rafturi. In ceea ce priveste dulapul pentru haine, majoritatea garsonierelor au cate un hol cu o debara de mari dimensiuni. Renuntati la aceasta debara si plasati dulapul pentru haine in acest loc pentru a elibera camera de aceasta piesa greoaie de mobilier.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.