Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Exista unele concepte de amenajare interioara care pot sa pacaleasca ochiul si pot crea iluzia unui spatiu de dimensiuni mai mari.

Incaperile de dimensiuni reduse, de cele mai multe ori, sunt foarte incomode si creeaza sentimentul ca traim intr-o colivie. Din fericire insa, exista unele concepte de amenajare interioara care pot sa pacaleasca ochiul si pot crea iluzia unui spatiu de dimensiuni mai mari. Transformarea unei garsoniere intr-un spatiu multifunctional, poate fi o provocare, insa, daca avem in vedere unele principii foarte simple, rezultatul poate fi unul spectaculos.

Folositi culori deschise
Peretii zugraviti in culori deschise si luminoase reflecta mai bine lumina, accentuand efectul creat de lumina naturala. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa traim inconjurati de pereti albi. Exista o paleta foarte larga de nuante deschise pentru pereti, precum bej, orange sau verde deschis. Sa nu uitati faptul ca culorile reci, precum nuantele de verde sau albastru creeaza iluzia unui spatiu mai mare, pe cand cele calde micsoreaza.
Dupa ce ati ales culoarea pentru pereti, va puteti gandi la culorile pentru muluri si ornamente (in situatia in care camera este prevazuta cu asa ceva). Recomandam ca acestea sa fie vopsite cu o nuanta mai deschisa decat peretii, deoarece obiectele mai deschise par mai apropiate pe cand cele mai inchise sau umbrite par mai indepartate. Astfel, peretii vor parea mai indepartati, creand senzatia de spatiu mai mare. Nu va faceti griji ca apartamentul dumneavoastra va parea plicticos si neprimitor, deoarce puteti folosi culori mai inchise si indraznete pentru mobilier, obiecte de arta si accesorii. Indiferent de culoarea peretilor, recomandam ca tavanul sa fie zugravit in alb pentru a spori la maximum luminozitatea. Evitati sa folositi prea multe culori, texturi si stiluri, deoarece camera va parea ingramadita.

Oglinzile
Oglinzile pot avea un impact favorabil asupra infatisarii camerei. O oglinda de dimensiuni considerabile reflecta lumina in intreaga incapere, creand impresia unui spatiu mai mare. Oglinzile reflecta atat lumina naturala cat si cea artificiala facand camera sa para mai luminoasa atat in timpul zilei cat si seara. Recurgeti la piese de mobilier cu usile acoperite cu oglinzi, sau acoperiti o parte dintr-un perete cu o oglinda desfasurata de la podea pana la tavan, cu scopul de a crea iluzia de adancime.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.