Setari Cookie-uri

5 idei simple pentru reamenajarea unui apartament

Care sunt ideile de care trebuie sa tinem cont atunci cand (re)amenajam apartamentul?

Care sunt ideile de care trebuie sa tinem cont atunci cand (re)amenajam apartamentul?
1. Creeaza un punct de atractie in orice tip de incapere
2. Modifica stilul incaperii
3. Schimba decorul in functie de anotimp
4. Alege materialul potrivit pentru tine
5. Gaseste cat mai multe spatii de depozitare
1. Creeaza un punct de atractie in orice tip de incapere
In momentul in care pasesti intr-o incapere te simti mult mai confortabil daca privirea ta se poate relaxa pe un obiect ce iese in evidenta, punctul de atractie al acelei incaperi. Acesta are scopul de a selecta ceva reprezentativ si de a atrage privirea vizitatorilor.
De cele mai multe ori o incapere nu este prevazuta din constructie cu un element iesit din comun (cum ar fi un semineu), asadar, acesta trebuie creat.
Exemplele cel mai usor de realizat ar fi:
  • O masuta cu o colectie de obiecte interesante, reprezentative pentru personalitatea voastra;
  • O serie de obiecte suspendate pe perete, precum fotografii de familie, o colectie de palarii, instrumente muzicale etc.;
  • Un ansamblu de depozitare deschis, in care puteti sa aranjati intr-un mod asimetric, obiecte reprezentative, carti si flori.
2. Modifica stilul incaperii
De cele mai multe ori cand pasim intr-o incapere decorata dupa reguli bine stabilite, avem impresia ca totul e “prea perfect”. Cateodata nu e nevoie decat de un element de supriza, care nu apartine intru totul acelui loc, insa adauga o nota de fantezie. Efectul cel mai reusit il va produce un element neasteptat.
  • Astfel, intr-o incapere amenajata intr-un stil traditional, cu tot mobilierul apartinand aceluiasi limbaj plastic, putem lua in calcul adaugarea unui element ultra-modern. O pictura moderna, un scaun minimalist sau o sculptura contemporana, ar fi elementele ce ar reusi sa scoata acel spatiu din banal.
  • Intr-un spatiu decorat dupa principiile design-ului contemporan, cu mobila neagra, pereti albi, suprafete fine, puteti incerca un covor texturat, cu o culoare intensa, perne decorative cu diferite texturi, un sfesnic clasic argintiu cu lumanari colorate sau o vaza traditionala cu flori pe masa din sufragerie.
3. Schimband culorile, accesorile, si iluminarea se poate oferi o nota de prospetime unei incaperi in functie de sezon.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.