Setari Cookie-uri

Cum alegem culorile din casa?

Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie sa o facem, atunci cand dorim sa ne renovam si sa ne redecoram casa, este alegerea nuantelor potrivite. Trebuie sa ne hotaram asupra culorilor inainte de a ne apuca de renovarea casei. In functie de nuantele alese, depinde achizitionarea gresiei, a faiantei, a vopselei pentru zugravirea peretilor, a parchetului si a mobilierului.

- In cazul in care preferati nuantele inchise si interioarele sobre, trebuie sa adaugati cateva obiecte decorative care sa contrasteze puternic. Nu veti risca astfel sa realizati o amenajare monotona si pesimista. Contrastele permise sunt cele realizate din negru (gri) si rosu, portocaliu, verde foarte deschis. Si in aceasta varianta decorativa trebuie sa studiati atat dimensiunile spatiului cat si felul in care aceste combinatii reactioneaza in lumina naturala sau in lumina artificiala.
- Obiectele decorative si accesoriile (perdele, draperii, covoare) trebuie doar sa accentueze nuantele alese, sa le tempereze acolo unde este cazul si sa ofere viata in interioarele monotone.
In privinta schemelor de culori, combinatiile sunt multiple. Recomandat este sa cereti sfatul unui specialist. In cazul in care doriti sa fiti propriul designer, trebuie sa va documentati foarte bine inainte de a face alegerile respective. Succes!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.