Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie sa o facem, atunci cand dorim sa ne renovam si sa ne redecoram casa, este alegerea nuantelor potrivite. Trebuie sa ne hotaram asupra culorilor inainte de a ne apuca de renovarea casei. In functie de nuantele alese, depinde achizitionarea gresiei, a faiantei, a vopselei pentru zugravirea peretilor, a parchetului si a mobilierului.
Culorile din locuinta trebuie sa avantajeze spatiul, sa formeze un tot unitar cu mobilierul si restul accesoriilor, trebuie sa ne ofere o atmosfera degajata, in care sa ne simtim “acasa”. Fiecare dintre noi avem preferinte si ne regasim intr-un anumit decor. In alegerea nuantelor pentru casa, trebuie sa tineti cont, in primul rand, de ceea ce va caracterizeaza si va ofera liniste sufleteasca. In functie de culoarea preferata puteti alege restul nuantelor. Este bine sa stim, inainte de a lua decizii care nu mai pot fi schimbate, cateva reguli ce tin de ambientul din interiorul unei locuinte:
- Inainte sa alegi finisajele respective, incearca sa faci o schema de culori si sa-ti imaginezi cum ar arata incaperile tale in nuantele respective. Trebuie sa ti cont de faptul ca trei culori sunt suficiente intr-o locuinta. Ai posibilitatea sa te joci cu toate nuantele dintr-o gama.
- O alegere indicata este aceea de a opta pentru o nuanta mai inchisa, decat cea a peretilor, pentru pardoseala. Astfel, indiferent ca vorbim despre parchet melaminat, parchet masiv sau placi ceramice, trebuie sa tinem cont de regula amintita mai sus.
- In privinta peretilor aveti mai multe variante. Daca doriti un decor modern puteti apela la tapet. Fie amplasati tapet pe un singur perete, fie pe toti peretii camerei respective. Daca alegeti prima varianta, peretii dispusi pentru zugravire trebuie sa beneficieze de o nuanta care sa faca parte din gama unei culori regasite pe tapet. De preferat este ca nuanta celorlalti pereti sa tempereze modelul si impactul pe care il produce tapetul. Pentru aceasta varianta trebuie sa studiati si sa va documentati mai bine in privinta nuantelor si a posibilelor schemelor cromatice.
- Tot in privinta peretilor trebuie sa amintim faptul ca, este important sa “colorati” orice incaperea in functie de statutul pe care il are. Intr-un dormitor nu sunt recomandate nuantele intense si contrastele foarte puternice. Indicate sunt culorile mate, linistitoare, calde pentru pereti si culoarea lemnului natural pentru mobilier. Acesta este un spatiu in care trebuie sa ne odihnim si sa ne recapatam fortele, nu este o sala de sport in care sa avem nevoie de energie si dinamism. Evitati sa amplasati in aceasta camera obiecte decorative multe si in nuante variate.
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: