Setari Cookie-uri

Evolutia sufrageriei!

Sufrageria este denumita in zilele noastre, de majoritatea oamenilor, living. Aparitia acestei noi denumiri se datoreaza modificarilor si schimbarilor aparute, pe parcursul timpului, in cadrul sufragerie. Daca in urma cu mult timp sufrageria reprezenta incaperea cea mai protejata a unei case, astazi ea este cea mai populata camera a oricarei locuinte.

Sufrageria este denumita in zilele noastre, de majoritatea oamenilor, living. Aparitia acestei noi denumiri se datoreaza modificarilor si schimbarilor aparute, pe parcursul timpului, in cadrul sufragerie. Daca in urma cu mult timp aceasta reprezenta incaperea cea mai protejata a unei case, astazi ea este cea mai populata camera a oricarei locuinte.
Sufrageria era “camera buna” a unei case. Foarte multe familii obisnuiau sa tina acest spatiu incuiat pentru a nu avea acces copii acolo. De obicei, se prezenta sub forma unui spatiu decorat cu vitrine cu geamuri si sertare, care ascundeau cele mai bune servicii de vesela si tacamuri, cele mai fine seturi de cesti de portelan, pahare din sticla si bibelourile renumite care ne incantau privirea. Sufrageria era camera in care peretii erau zugraviti cu cel mai frumos model, camera in care pardoseala era acoperita de un covor persan si foarte scump, cu un model cat mai amplu. Tot acolo erau amplasate canapeaua, fotoliile, masa de 12 persoane si tablourile de familie. “Incaperea buna” a casei ascundea, pentru cei mici, tot felul de comori pretioase iar pentru cei mari reprezenta mandria gospodariei. Aici erau poftiti doar musafirii importanti, cu scopul de a-i impresiona si de a primi prietenie si consideratie din partea gazdelor. In sufragerie se impodobea bradul de Craciun, acolo venea Mos Craciun si se servea masa in ziua de Craciun si de Paste. Cele mai importante momente ale unei familii se petreceu in “cea mai buna camera din casa”, adica in sufragerie.
Astazi, cunoastem o alta fata a sufrageriei, o fata denumita living. Livingul imbraca numeroase aspecte, in diverse stiluri de design. Mobilier italian, ambient clasic, contemporan sau ultra modern… si-au lasat amprenta si asupra acestei zone.
Covoarele generoase au fost inlocuite cu mici covorase decorative. Pardoseala variaza de la parchet melaminat, la parchet din stejar sau chiar bambus. Anumite familii prefera chiar placile ceramice in living (in mod special cand acesta este deschis catre bucatarie si holul de la intrare). Peretii vechii sufragerii sunt astazi decorati cu diverse stiluri de tapet, prezentand modele cu teme definitorii, in nuante indraznete, care reflecta un tip de personalitate. Tablourile de familie care decorau peretii sufrageriei vechi, au fost in locuiti cu tablouri abstracte, pe sticla sau pe lemn.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.