Setari Cookie-uri

Cum alegem obiectele decorative

Obiectele decorative au rolul de a imbunatati si de a completa decorul unei locuinte. Desi pare extrem de simplu sa alegem obiectele decorative, trebuie sa stim ca achizitionarea acestora necesita atentie si se realizeaza in functie de cateva reguli stricte.

Obiectele decorative au rolul de a imbunatati si de a completa decorul unei locuinte. Desi pare extrem de simplu sa alegem obiectele decorative, trebuie sa stim ca achizitionarea acestora necesita atentie si se realizeaza in functie de cateva reguli stricte. Sunt sigura ca, de foarte multe ori, atunci cand ati intrat intr-o locuinta privirea v-a fost atrasa de obiectele decorative si nu de mobilier sau zugraveala peretilor. Acest lucru inseamna ca, proprietarii respectivi, au suplinit decorul casei scotand in evidenta anumite piese interesante, delicate care au drept scop acela de a ascunde un mobilier mai putin modern sau o zugraveala veche a peretilor.
Trucul obiectelor decorative este folosit de obicei atunci cand beneficiarii doresc sa ofere un nou aspect casei, fara sa realizeze schimbari esentiale sau modificari foarte mari. Cu alte cuvinte si voi puteti schimba aspectul interior al casei cu ajutorul decoratiunilor interioare si al accesoriilor pentru casa.
Decoratiunile interioare se aleg in functie de cateva criterii:
- Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand plecati sa cumparati obiecte decorative este stilul pe care il poarta casa voastra. Alegeti doar obiectele care se asorteaza si care beneficiaza de un design si o tema specifica decorului din locuinta.
- Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont sunt culorile pe care le prezinta aceste obiecte. In cazul in care locuinta voastra este decorata in nuante calde si pale, puteti oferi viata incaperilor cu ajutorul unor decoratiuni in nuante aprinse, pline de optimism si dinamism. Daca decorul casei este indraznet, alegeti decoratiuni care sa tempereze imaginea respectiva, in nuante calde si relaxante, care sa faca parte din aceeasi gama cromatica cu restul accesoriilor.
- Obiectele decorative sunt alese si in functie de suprafata incaperilor din casa. In camerele modeste se preteaza obiectele decorative cu dimensiuni mari, acestea regasindu-se intr-un numar modest. In incaperile generoase, decorul prinde viata si culoare daca este amenajat cu obiecte decorative de dimensiuni potrivite (sunt permise chiar si decoratiunile mici), intr-un numar mare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.