Setari Cookie-uri

Sa intampinam cum se cuvine Pastele!

Pastele este una dintre cele mai frumoase si asteptate Sarbatori ale anului! Nici nu trece bine iarna si asteptam cu mare nerabdare sa ne pregatim sufletul si casa pentru Sarbatoarea de Paste, pentru ouale rosii si pentru cozonacii mai gustosi ca de obicei!

Pastele este una dintre cele mai frumoase si asteptate Sarbatori ale anului! Nici nu trece bine iarna si asteptam cu mare nerabdare sa ne pregatim sufletul si casa pentru Sarbatoarea de Paste, pentru ouale rosii si pentru cozonacii mai gustosi ca de obicei!
Iata ca, peste doua zile, ne vom aseza la masa alaturi de cei dragi, vom ciocni oua si ne vom bucura de tot ceea ce ne ofera traditia. Insa, la randul nostru, trebuie sa facem fata cum se cuvine acestei zile!
Ultimele retusuri
Pentru a sarbatori ziua de Paste foarte frumos, trebuie sa ne organizam timpul ramas cat mai bine, astfel incat sa putem merge si la biserica, sa pregatim si mancarea, sa pregatim si casa! Primul lucru cu care trebuie sa incepeti sunt achizitionarea ultimelor accesorii, produse alimentare etc. de care mai aveti nevoie. Pentru a valorifica timpul la maxim, puteti face o lista detaliata si puteti trimite un singur membru din familie la cumparaturi. Intre timp va puteti apuca de ultimele retusuri din living, dormitoare si baie: aspirati praful, stergeti geamurile, curatati mobila si ascundeti in locuri sigure ceea ce nu veti mai folosi in aceasta perioada. Important este sa antrenati si restul familiei in aceasta activitate. Stiti cum se spune “unde-s doi puterea creste!”.
Pregatirea bucatelor
Una dintre cele mai frumoase activitati in aceasta perioada sunt vopsirea oualelor, pregatirea fripturii de miel, a cozonacilor, placintelor si a altor bucate gustoase. Un lucru foarte important de stiut, care contribuie la aspectul lor, este felul in care asezam aceste bunatati in vase si platouri. Pentru a nu crea o nota discordanta, alegeti un singur set de vesela. Fie optati pentru unul alb fie pentru unul intr-o alta nuanta dar fara model. Important este ca bucatele de pe platouri sa iasa in evidenta, nu modelul veselei. In plus, masa de Paste va fi foarte bogata atat in mancare cat si in diverse nuante cromatice. Trebuie sa tinem cont de acest lucru!
Un alt aspect foarte important este acela de a organiza cosulete de diverse marimi (sunt indicate cele cu dimensiuni mai mici), pe care sa le decoram cu hartie creponata de o singura nuanta, in care sa amplasam oua vopsite, fructe proaspete, oua de ciocolata si iepurasi imbracati in poleiala. Acestea trebuie sa fie pozitionate pe masa, aleatoriu. Tot pentru decorul mesei si al bucatelor, puteti amplasa in vaze albe si delicate cateva flori rosii (trandafiri sau lalele). Acestea vor intregi imaginea si vor oferi un aspect fresh zilei de Paste.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.