Setari Cookie-uri

Trucuri pentru bai mici!

In Romania, una dintre cele mai mari probleme intalnite in apartamentele de bloc este spatiul ingust destinat salii de baie.

Din fericire, piata poduselor sanitare ofera foarte multe obiecte destinate baii cu design special pentru spatiile inguste. Important este sa alegem ceea ce se potriveste cel mai bine spatiului si persoanalitatii noastre. In primul rand trebuie, ca in orice spatiu mic, sa renuntam la cate ceva: la accesoriile incarcate, cu forme voluminoase, la decoratiuni si diverse etajere pentru lumanari si saruri parfumate. Trebuie sa pozitionam doar obiectele sanitare esentiale si un dulap care sa ascunda restul accesoriilor necesare acestui spatiu. Optati asadar pentru o cabina de dus, foarte practica si comoda, sau pentru o cada pe colt mai mica.
Intr-un spatiu de baie modest nu este recomandat sa pozitionati cabine/cazi dotate cu diverse accesorii (hidromasaj etc) ci sa alegeti ceva cu design cat mai simplu si cat mai aerisit pentru a nu incarca vizual spatiul. O alta solutie, foarte buna pentru aceste incaperi mici, sunt cazile de dus. Acestea ofera si mai mult spatiu unei sali de baie si cu ajutorul unei perdele speciale veti rezolva problema intimitatii. Tot intr-o baie mica sunt interzise chiuvetele cu dimensiuni mari si cu picior. Chiuveta trebuie sa fie cat mai delicata pentru a nu incarca incinta. O idee foarte buna este aceea de a achizitiona o chiuveta din sticla.
Daca alegeti aceasta varianta trebuie sa urmati acest exemplu si in cazul corpurilor de mobilier. Mobilierul trebuie sa se asorteze cu chiuveta deci sa fie realizat tot din sticla. Puteti apela si la varianta politelor din sticla. Acestea sunt foarte utile si pot inlocui un dulapior de baie destul de voluminos. Spatiul de sub chiveta poate fi valorificat pentru depozitarea a diversi detergenti, amplasati pe un raft din materialul amintit mai sus. Tot intr-o baie mica, vasul de toaleta trebuie ales cu bazinul incastrat in perete. Aceste modele sunt benefice unei sali de baie cu dimensiuni reduse deoarece creaza o imagine de spatialitate si eleganta.
Placi ceramice si nuante
La atmosfera din baie contribuie intr-o masura foarte mare si placile ceramice alese. Acestea ofera viata si dinamism unei sali de baie cu dimensiuni modeste. Insa, pentru a beneficia de o imagine ideala, trebuie sa facem alegerile dupa cateva criterii clare. Pentru pardoseala sunt recomandate placile in nuante calde si mate. In privinta dimensiunilor acestora nu este o regula, alegeti ceea ce se incadreaza caracteristicilor de mai sus.
Inainte cu ceva vreme, intr-o sala de baie, peretii se placau cu faianta pana sus. Astazi, nu se mai poarta aceasta varianta astfel fie amplasati faianta doar in dreptul obiectelor sanitare, fie doar pana la jumatatea peretilor. In cazul in care doriti un tip de placi cu model trebuie sa tineti cont ca modelul respectiv sa nu prezinte o tema foarte incarcata deoarece nu va oferi un aspect degajat baii. Varianta unor placi intr-o culoare calda, cu un model simplu si intr-o nuanta indrazneata este o alegere perfecta. Trebuie sa tineti cont deasemenea de faptul ca gresia si faianta din baie trebuie sa se asorteze din punct de vedere cromatic. Asadar puteti opta pentru doua nuante din aceeasi gama de culori: mai inchisa pentru pardoseala si mai deschisa pentru pereti.
Pentru baile mici sunt foarte bune combinatii de culori din gamele urmatoare: bej, roz, galben, verde deschis, albastru foarte deschis. Nu apelati la gresie si faianta alba deoarece efectul nu va fi de spatialitate ci de raceala si sobrietate.
Cu alte cuvinte, studiati piata foarte bine inainte de a alege placile ceramice. Desi pare imposibil sa oferi viata unei sali de baie cu dimensiuni reduse, tinand cont de aceste sfaturi, baia voastra va capata o imagine noua si plina de viata!
Accesorii
Alaturi de mobilier, obiecte sanitare si placi ceramice, in baie trebuie sa pozitionam si o oglinda, corpuri de iluminat, robinetii potriviti, caloriferul pentru incalzire. In cazul unei bai mici este recomandata o oglinda mare. Aceasta va oferi lumina si spatiu incaperii in cauza. Fie o pozitionati la chiveta, fie chiar pe o portiune a unui perete ramas liber. Important este faptul ca o baie mica are nevoie de o oglinda mare.
Accesoriile de genul robinetilor si al corpurilor de iluminat trebuie sa se asorteze foarte bine. Acestea trebuie sa fie realizate din acelasi material si sa beneficieze de un design cochet si interesant pentru a atrage atentia.
Un alt element care ocupa spatiu in baie este caloriferul. Sau mai bine spus care ocupa spatiu deoarece, in ziua de astazi, puteti alege un model tip port-prosop care sa aibe un rol dublu si sa ocupe foarte putin spatiu.
Si pentru ca toate trucurile au fost expuse, nu ramane decat sa le punem in aplicare in propriile bai! S
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.