Trucuri pentru bai mici!

Trucuri pentru bai mici!

In Romania, una dintre cele mai mari probleme intalnite in apartamentele de bloc este spatiul ingust destinat salii de baie.

In Romania, una dintre cele mai mari probleme intalnite in apartamentele de bloc este spatiul ingust destinat salii de baie. Deoarece suprafata acestui spatiu este foarte mica, amenajarea trebuie realizata cu foarte mare atentie astfel incat sa rezulte o incapere aerisita, care sa cuprinda strictul necesar.
Obiecte sanitare si mobilier
Din fericire, piata poduselor sanitare ofera foarte multe obiecte destinate baii cu design special pentru spatiile inguste. Important este sa alegem ceea ce se potriveste cel mai bine spatiului si persoanalitatii noastre. In primul rand trebuie, ca in orice spatiu mic, sa renuntam la cate ceva: la accesoriile incarcate, cu forme voluminoase, la decoratiuni si diverse etajere pentru lumanari si saruri parfumate. Trebuie sa pozitionam doar obiectele sanitare esentiale si un dulap care sa ascunda restul accesoriilor necesare acestui spatiu. Optati asadar pentru o cabina de dus, foarte practica si comoda, sau pentru o cada pe colt mai mica.
Intr-un spatiu de baie modest nu este recomandat sa pozitionati cabine/cazi dotate cu diverse accesorii (hidromasaj etc) ci sa alegeti ceva cu design cat mai simplu si cat mai aerisit pentru a nu incarca vizual spatiul. O alta solutie, foarte buna pentru aceste incaperi mici, sunt cazile de dus. Acestea ofera si mai mult spatiu unei sali de baie si cu ajutorul unei perdele speciale veti rezolva problema intimitatii. Tot intr-o baie mica sunt interzise chiuvetele cu dimensiuni mari si cu picior. Chiuveta trebuie sa fie cat mai delicata pentru a nu incarca incinta. O idee foarte buna este aceea de a achizitiona o chiuveta din sticla.
Daca alegeti aceasta varianta trebuie sa urmati acest exemplu si in cazul corpurilor de mobilier. Mobilierul trebuie sa se asorteze cu chiuveta deci sa fie realizat tot din sticla. Puteti apela si la varianta politelor din sticla. Acestea sunt foarte utile si pot inlocui un dulapior de baie destul de voluminos. Spatiul de sub chiveta poate fi valorificat pentru depozitarea a diversi detergenti, amplasati pe un raft din materialul amintit mai sus. Tot intr-o baie mica, vasul de toaleta trebuie ales cu bazinul incastrat in perete. Aceste modele sunt benefice unei sali de baie cu dimensiuni reduse deoarece creaza o imagine de spatialitate si eleganta.

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2008
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri