Setari Cookie-uri

Motivele decorative si originalitatea

In foarte multe articole am vorbit despre motivele decorative si trend-ul acestui an. Am retinut deja faptul ca, in 2008, se poarta interioarele amenajate cu materiale textile si imprimeuri decorative.

In foarte multe articole am vorbit despre motivele decorative si trend-ul acestui an. Am retinut deja faptul ca, in 2008, se poarta interioarele amenajate cu materiale textile si imprimeuri decorative. Ei bine, in decorarea casei avem nevoie de mult mai multe cunostinte pentru a face cele mai bune alegeri. Desi piata ofera o gama extrem de variata si larga, noi trebuie sa tinem cont de foarte multe aspecte atunci cand ne decoram locuintele.
In primul rand trebuie sa fim constienti de faptul ca, alegerea unui model de imprimeu pentru o incapere, va crea o nota speciala camerei in cauza. De exemplu, imprimeurile florale reprezinta tinerete, optimism si pofta de viata, acestea sunt ideale intr-o zona de zi sau in bucatarie. Imprimeurile in linii drepte ofera un aer serios si formal, fiind ideale in dinning sau intr-un birou. Un imprimeu floral realizat intr-o nuanta linistitoare ofera romantism, asadar se poate regasi cu succes in dormitor.
Dupa ce ati ales modelul dorit trebuie sa gasiti locul ideal din incapere unde sa il expuneti. Fie ca este vorba de pereti, de huse pentru canapea sau de covor, perdele, draperii, imprimeul respectiv trebuie sa fie elementul central al incaperii. Cu alte cuvinte, restul amenajarii trebuie sa beneficieze de nuante simple, pale, care sa nu iasa in evidenta. Accentuati totusi imaginea cu diverse accesorii cu model identic cu cel al imprimeului ales (vaze, vase decorative etc.). Tine-ti cont de faptul ca nu trebuie sa incarcati imaginea.
In cazul in care esti tentat sa alegi doua modele de imprimeuri, ai grija ca acestea sa fie realizate cu aceleasi nuante. Adica: alegi ca punct central al incaperii niste draperii cu flori mari si foarte colorate; opteaza pentru pernute decorative cu imprimeuri florale de dimensiuni diferite insa in aceleasi nuante ca cele ale draperiilor. Succesul va fi garantat iar incaperea respectiva va avea un aer de primavara.
Designul imprimeurile trebuie sa fie proportional cu dimensiunile incaperii. Intr-o camera generoasa alege motive cu design foarte mare, modelul sa poata iesi in evidenta foarte usor. Aici sunt permise si nuantele puternice. In cazul unei incaperi mici, decorul imprimeului trebuie sa fie mic. Daca alegeti un design opus, camera voastra o sa para si mai mica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.