Setari Cookie-uri

Greseli intalnite in amenajarile interioare

Desi este indicat sa apelam la sfatul unui specialist atunci cand dorim sa ne redecoram locuinta, foarte multi dintre noi alegem varianta de a fi propriul nostru designer.

Desi este indicat sa apelam la sfatul unui specialist atunci cand dorim sa ne redecoram locuinta, foarte multi dintre noi alegem varianta de a fi propriul nostru designer. Am tot prezentat solutii si idei pentru o amenajarea reusita si armonioasa. Asa cum exista "reguli pro" pentru un aspect reusit, exista si "reguli contra" pe care nu trebuie sa le ignoram deoarece riscam sa stricam imaginea locuintei. Sa vedem care sunt cele mai importante greseli intalnite intr-o amenajare de interior.
- Prima greseala pe care o facem este aceea de a merge la cumparaturi impreuna cu prietenii sau copiii. Poti merge sa studiezi piata impreuna cu cei apropiati, sa le asculti ideile si sfaturile, insa, atunci cand vine vorba de cumparat, nu ii invita si pe ei. Te poti lasa influentat si poti achizitiona o piesa care le place mai mult prietenilor tai decat tie. Ajuns acasa nu vei fi multumit de aceasta deoarece nu te caracterizeaza si nu ti se pare foarte confortabila.
- O alta greseala este aceea de a cumpara un anumit produs fara sa studiezi mai multe oferte. Recomandat este sa vizitezi cat mai multe showroom-uri, sa-ti notezi produsele impreuna cu preturile si caracteristicile, sa faci o comparatie si abia apoi sa cumperi. Este mult mai usor sa achizitionezi ceva dintr-un loc anume, despre care sti deja toate detaliile. Vei evita astfel sa alergi din magazin in magazin pe ultima suta de metri si sa cumperi ceva doar pentru a scapa de atatea cautari.
- Nu cumpara nimic inainte de a masura daca obiectul respectiv se incadreaza in spatiul din casa ta. Nu uita, indiferent cat iti place produsul/corpul de mobilier respectiv, acesta trebuie sa se si potriveasca foarte bine spatiului din casa. Daca nu masori inainte, vei risca sa achizitionezi ceva care ocupa prea mult spatiu sau care nu se incadreaza deloc in ambient.
- Nu-ti decora incaperea intr-o singura culoare. Trebuie sa existe un mic contrast altfel aceasta va parea anosta si vei dori sa faci schimbari. In orice incapere pot exista minim trei nuante: una la pereti, alta la pardoseala si una pentru mobilier. Pot fi nuante apropiate, de intensitati diferite, care sa ofere un mic joc vizual dinamic si relaxant.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.