Setari Cookie-uri

Cat costa un designer de interior?

Pentru a-ti amenaja interiorul locuintei la superlativ, din toate punctele de vedere, este indicat sa apelezi la un designer de interior.

Pentru a-ti amenaja interiorul locuintei la superlativ, din toate punctele de vedere, este indicat sa apelezi la un designer de interior. In ciuda faptului ca romanii le stiu pe toate, trebuie sa recunoastem ca sunt anumite lucruri pe care nu le putem experimenta, mai ales cand ele implica sume mari de bani. Cu alte cuvinte, nu este recomandat sa achizitionezi o casa, la o suma considerabila, si sa refuzi sa apelezi la ajutorul unui designer de interior. Chiar daca doresti sa realizezi proiectul singur este bine sa ceri macar sfatul unui specialist. Acesta poate gasi avantaje pe care tu nu le vezi, poate rezolva probleme pentru care tu nu ai inca solutiile. Majoritatea dintre noi ne speriem de costurile implicate. Insa, inainte de a generaliza, trebuie sa stim si sa intelegem exact cu ce se ocupa un designer de interior.
Ce inseamna un proiect de design interior
Asemenea unui proiect arhitectural, proiectul de design interior este foarte important. De acesta depinde decorul casei voastre. Printr-un proiect de design intelegem, de la nuantele peretilor, pana la piesele de mobilier, pardoseala, placi ceramice, corpuri de iluminat, decoratiuni, accesorii, perdele, finisaje folosite.
Exista doua variante: fie realizati si partea practica cu firma respectiva, fie doar planul de design. Inaintea oricarei actiuni, designerul trebuie sa stabileasca, de comun acord cu voi, cateva intalniri pentru informare si discutii. Designerul trebuie sa va cunoasca, sa inteleaga ceea ce doriti, sa vada viitoarea locuinta prin prisma dorintelor voastre. Apoi se realizeaza, in functie de spatiu, de compartimentare, de acces, de ferestre, de suprafete, trei variante de amenajare cu vizualizare in plan. Fiecare varianta va cuprinde acelasi concept, exprimat insa diferit. Designerul are rolul de a va sfatui pentru a face cea mai buna alegere in privinta variantelor. Abia dupa alegerea variantei finale, incepe colaborarea reala. Varianta finala de proiect va fi realizata din mai multe puncte de vedere. In primul rand veti avea un proiect general al apartamentului, pentru a se observa continuitatea nuantelor si a pieselor de mobilier. Fiecare camera va avea o prezentare in perspectiva 3D. In plus, proiectul contine cotele fiecarei piesa de mobilier, dimensiunile accesoriilor, pozitionarea caloriferelor, piesele de mobilier pentru baie, pozitionarea obiectelor sanitare, locul prizelor, intrerupatoarelor, designul mobilei, tipul de pardoseala etc. Pe langa aceste lucruri, tot in responsabilitatea designerului de interior, intra si materialele necesare. Acesta trebuie sa specifice clar cu ce vopsea trebuie sa zugraviti, ce zone din incapere necesita izolatii, care sunt dimensiunile indicate pentru placile ceramice, cu ce lac/vopsea/bait trebuie sa decoram tamplaria si pardoseala sau piesele de mobilier. Un designer bun, va propune cateva combinatii de culori pentru fiecare camera in parte, pentru fiecare accesoriu sau tablou. Din acest motiv trebuie sa mentionati specialistului, inainte de a realiza proiectul, ce doriti sa opriti in viitoarea locuinta, ce piese de arta si ce decoratiuni sau mobilier vreti sa pastrati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.