Setari Cookie-uri

Apartamente noi vs. apartamente vechi

Una dintre cele mai mari probleme ale romanilor este schimbarea locuintei actuale. Stim foarte bine ca, un apartament vechi, a ajuns, in ziua de astazi, sa coste mult mai mult fata de un apartament nou.

Una dintre cele mai mari probleme ale romanilor este schimbarea locuintei actuale. Stim foarte bine ca, un apartament vechi, a ajuns, in ziua de astazi, sa coste mult mai mult fata de un apartament nou. Expertii imobiliari ne dezvaluie si faptul ca apartamentele vechi se vand foarte bine, indiferent de pretul ridicat, locatie sau suprafata in cauza.
Sunt oare mai avantajoase apartamentele vechi decat cele noi? Cum sa rezolvam aceasta dilema? Raspunsul primei intrebari este simplu si clar: nu, apartamentele vechi nu sunt superioare, din punct de vedere calitativ, celor noi. Ba chiar au fost realizate din materiale inferioare celor de astazi, in alte conditii, beneficiaza de suprafete mici in comparatie cu cele noi, nu sunt izolate si nu pot face fata unui cutremur. In plus, nu ai loc de parcare asigurat, paza sau spatiu verde ingrijit pentru copii tai. Si totusi piata imobiliara a explodat si apartamentele vechi se vand foarte bine indiferent de pretul lor. Explicatia este faptul ca, atunci cand achizitionezi un apartament vechi, te poti muta imediat in el. In cazul apartamentelor noi trebuie sa astepti cativa ani pentru a fi finalizate. Daca doresti sa cumperi un apartament intr-un bloc nou deja construit, vei avea surpriza de a nu mai gasi nimic liber deoarece locuintele noi se vand inca din faza de proiect. Astfel, cei care doresc sa se mute foarte repede si nu mai pot astepta, opteaza pentru varianta unui apartament vechi, indiferent de pretul "piperat" al acestuia. Un alt aspect care defavorizeaza putin apartamentele in blocuri noi, sunt zonele de amplasament. De obicei, majoritatea acestora sunt pozitionate la periferia orasului, iar beneficiarii evita sa se mute intr-o zona marginasa unde infrastructura nu este dezvoltata.
In ciuda aspectelor prezentate mai sus, urmarile sunt dezavantajoase deoarece, dupa achizitionarea unui apartament vechi, trebuie sa investesti o suma considerabila de bani pentru a-l renova, a schimba instalatiile, caloriferele, ferestrele, usile, pardoseala etc. In plus, poti avea si surpriza de a te invecina cu persoane mai putin placute si foarte sensibile la zgomote etc.
Intr-un apartament nou, cumparat inca din faza de proiect, nu va trebuie sa investesti decat in mobilier, accesorii si decoratiuni. Deoarece pretul include si finisajele, instalatiile, tamplarie, tot ceea ce reprezinta o locuinta "la cheie", nu va trebui sa va faceti probleme si calcule pentru o noua investitie. In plus, toate ofertele de apartamente noi, acorda posibilitatea ca viitorul proprietar sa-si aleaga finisajele dorite, in functie de stilul ales pentru viitoarea amenajare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.