Setari Cookie-uri

Cursuri de design interior!

De fiecare data cand dorim sa ne reamenajam locuinta, vizitam show-room-uri, ne plimbam prin magazine, proiectam desene si studiem saituri de specialitate.Incercam sa fim proprii nostri designeri de interior.

De fiecare data cand dorim sa ne reamenajam locuinta, vizitam show-room-uri, ne plimbam prin magazine, proiectam desene si studiem site-uri de specialitate. Incercam sa fim proprii nostri designeri de interior deoarece dorim sa ne dezvoltam creativitatea si sa incercam o provocare noua.
Ce-i drept, sunt foarte multe persoane care, din punct de vedere estetic, reusesc foarte bine sa-si redecoreze locuinta, se pricep la stilurile de amenajare, studiaza si cauta cea mai buna solutie pentru suprafata casei lor. Din pacate insa, exista si persoane care se lasa atrasi de oferte promotionale, de nuante foarte vii si realizeaza in propriile locuinte o imbinare obositoare de stiluri, culori, finisaje etc.
Cum putem sa fim proprii nostri designeri de interior? Exista mai multe variante dar, daca esti cu adevarat pasionat de designul de interior si daca ai un simt estetic foarte dezvoltat, vei reusi.
Studiul individual
Primul lucru pe care il putem face pentru a ne decora locuinta cu succes este acela de a ne pune in tema cu termenii din designul de interior. Exista foarte multe stiluri de amenajari interioare (stil romantic, minimalist, clasic, traditional, modern etc.), si fiecare dintre acestea se potriveste unei anumite locuinte, unei anumite suprafete si unui anumit stil de viata. Daca vei intra pe site-uri de specialitate, iti vei da seama cu mare usurinta care sunt elementele distinctive ale fiecarui stil in parte, care sunt piesele de mobilier si finisajele cele mai potrivite. De obicei, privirea ne este atrasa de nuantele si de mobilierul din imagini. Trebuie sa avem in vedere insa si pozitionarea acestora in spatiul respectiv, suprafata camerei respective, destinatia, inaltinea etc. Niciodata nu veti gasi pe un site specializat in decoratiuni interioare imagini care sa prezinte o incapere mica, decorata in stil minimalist si cu un cufar traditional intr-un colt al incaperii. Astfel, trebuie sa priviti orice imagine care va inspira, din toate punctele de vedere, daca se poate chiar si in spatiu.
Un alt lucru legat de designul de interior pe care il puteti studia individual sunt proiectele si amenajarile propuse de designeri pe propriile lor site-uri. Urmarind cu atentie puteti intelege jocul de unghiuri si linii, perfectiunea lor si echilibrul pe care il alcatuiesc acestea. O persoana cu un simt estetic foarte bine dezvoltat va intelege legatura tuturor accesoriilor, a nuantelor si a formelor, va intelege unitatea si conceptul de amenajare prezentat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.