Setari Cookie-uri

Din ce material aleg cada pentru baie!

Cazi echipate cu sistem de hidromasaj, cazi moderne, simple sau de lux... Aspectul estetic nu reprezinta totul, si materialul din care sunt realizate acestea conteaza foarte mult.

Cazi echipate cu sistem de hidromasaj, cazi moderne, simple sau de lux... Aspectul estetic nu reprezinta totul, si materialul din care sunt realizate acestea conteaza foarte mult. Pretul unei cazi de baie porneste de la 170 RON. La aceasta suma gasiti modele simple si obisnuite, cele dotate cu diverse accesorii fiind valorificate la preturi mai mari. In urma cu cativa ani, cele mai intalnite modele de cazi erau cele din fonta. Astazi avem posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte larga de materiale cum ar fi: cazi din otel, din tabla, din acril sau din fibra de sticla, din fonta.
Cada din otel
Cada din otel reprezinta o varianta foarte avantajoasa. Fiind realizata din acest material, prezinta o rezistenta foarte mare in timp. In plus, atunci cand simtiti ca isi pierde din aspect o puteti vopsi, repara sau chiar picta. Un alt avantaj este acela ca aveti libertatea de a alege modelul si designul dorit pentru baia dumneavoastra. Totusi greutatea sa poate fi un impediment deoarece nu o putem amplasa exact acolo unde dorim. De exemplu, nu este recomandat sa montati o cada din otel (care este de doua ori mai grea decat una din plastic) intr-o baie situata la un nivel superior al casei. Desi sunt mai ieftine ca pret, trebuie sa stim, inainte de a opta pentru acest material, ca metalul in general raceste foarte repede apa si se zgarie foarte usor.
Cada din acril sau plastic
In ciuda pretului mai ridicat, aceste tipuri de cazi sunt din punct de vedere calitativ mai putin rezistente. Marele atu al lor, este faptul ca pot beneficia de modele, forme si designe foarte variate. In plus, sunt mult mai usoare decat cele din otel. Datorita greutatii lor pot fi amplasate fara probleme la orice nivel al unei locuinte pentru ca sunt usor de manevrat. Ca orice tip de material si acestea au anumite dezavantaje. Primul, si cel mai important consta in deteriorarea lor foarte rapida, chiar si de la produsele abrazive de curatat. Totusi, varianta acril este mai indicata decat fibra de sticla deoarece rezista mai mult la astfel de contacte si pastreaza mai mult apa calda.
Cada din fonta
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.