Setari Cookie-uri

O casa usor de intretinut!

Atunci cand ne construim sau ne reamenajam locuinta nu avem in vedere si faptul ca, pentru a ne bucura de aspectul modern si sanatos mult timp, trebuie sa o si intretinem corespunzator!

Pardoseala
Si intretinerea pardoselii poate fi complicata si dificila daca nu alegem materialele care ne avantajeaza. Gresia si faianta, placile ceramice in general, sunt foarte usor de intretinut. Insa depinde foarte mult ce model alegi. Poti opta pentru model mozaic sau pentru placi mari, simple si mate. Cea de-a doua categorie ne avantajeaza mult mai mult pe noi, romanii, care nu ne permitem menajere cu program zilnic care sa curete minutios fiecare placa ceramica in parte. Placile ceramice mari avantajeaza atat din punct de vedere estetic o incapere modesta cat si din punct de vedere al intretinerii. In al doilea rand pe pardoseala puteti alege placi cu nuante mai inchise deoarece tin mai mult la trafic intens.
Tot in privinta pardoselii, o alta varianta care va face procesul de intretinere mai avantajos este parchetul din lemn masiv. Fata de cel melaminat, acesta rezista mult mai mult timp si poate fi reconditionat atunci cand este nevoie. Si mocheta este o solutie pentru incaperile precum birouri, dormitoare, camera copiilor etc. Desi se murdareste la fel de repede, puteti alege un material mai inchis care se curata cu usurinta. Pardoseala de calitate (chiar daca este putin mai scumpa) ofera o rezistenta mai mare la trafic intens si pete. In plus nu veti fi nevoiti sa o inlocuiti la intervale scurte de timp.
Peretii
Si in cazul peretilor avem posibilitatea de a alege. Exista numeroase tipuri de vopseluri care se pot spala foarte usor, care au o calitate superioara si nu isi pierd culoarea in timp. Intr-adevar costa mai mult insa nu va trebui sa rezugraviti casa in fiecare an. Pentru a intretine peretii cat mai usor nu trebuie sa avem igrasie. Este foarte greu sa stai sa stergi igrasia de pe pereti sau sa ii stropesti in mijlocul iernii cu diverse solutii anti-igrasie care lasa in urma pete galbui si un miros intepator. Asa ca, inainte de a zugravi, izolati la exterior peretii casei cu polistiren expandat si pe interior cu vata minerala si gips-carton. Apoi puteti apela la o vopsea care poate fi spalata.
O casa usor de intretinut este, in primul rand, o locuinta amenajata "ca la carte". A-ti intretine locuinta inseamna a schimba si balamalele usilor, suruburile politelor, corpurile de iluminat etc. Astfel, atunci cand totul este bine pus la punct, intretinerea este usoara si nu apar probleme legate de degradarea anumitor finisaje sau accesorii. Platind un pret mai mare la inceputul unei amenajari vom scuti bani pe parcursul timpului: intretinere, curatenie, sanatate psihica si fizica. Scopul unei case usor de intretinut este acela de a oferi relaxare si liniste proprietarilor ei!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.