Setari Cookie-uri

O casa usor de intretinut!

Atunci cand ne construim sau ne reamenajam locuinta nu avem in vedere si faptul ca, pentru a ne bucura de aspectul modern si sanatos mult timp, trebuie sa o si intretinem corespunzator!

Atunci cand ne construim sau ne reamenajam locuinta nu avem in vedere si faptul ca, pentru a ne bucura de aspectul modern si sanatos mult timp, trebuie sa o si intretinem corespunzator! Astfel, atunci cand incepem sa achizitionam piese de mobilier, gresie, faianta, parchet, decoratiuni si corpuri de iluminat trebuie sa fim atenti, pe langa aspectul lor estetic, si la materialul din care sunt realizate, la calitatea lor si la modul in care este posibila intretinerea acestora.
O casa usor de intretinut este, in primul rand, o casa realizata/amenajata cu materiale de calitate, sigure si durabile. Intretinerea locuintei nu inseamna doar curatenia generala ci, in acest capitol se incadreaza si cheltuielile provenite din degradarea peretilor, a pieselor de mobilier realizate prost, a accesoriilor achizitionate din diverse magazine ieftine, etc. Deoarece multi romani sunt "prea saraci pentru a-si cumpara lucruri ieftine" si pentru a-si permite redecorari in fiecare an, concluzia este una singura: sa facem investitii in lucruri de calitate.
Mobilierul
Trecand peste aspectul pieselor de mobilier, vom discuta despre calitatea acestora si despre modul lor de intretinere. Indiferent in ce localitate sau oras traim, o problema foarte mare este praful. Acesta se amplaseaza peste tot, in mod special vara. Desi exista foarte multe produse care te scapa provizoriu de praf si care ofera o "fata" noua pieselor de mobilier tot trebuie sa avem in vedere modul si repeziciunea cu care acestea se vor degrada in timp. Atat PAL-ul cat si lemnul natural se degradeaza in timp, insa, cel de-al doilea material are o viata mult mai lunga si in ultima instanta poate fi reconditionat foarte frumos si simplu. Daca un mobilier din PAL trebuie schimbat dupa cativa ani, un moilier din lemn masiv poate dura o viata de om. In plus, atunci cand ne plictisim de aspect il putem vopsi, picta, baitui, ii putem aplica un strat de ceara si va arata ca nou. Si PAL-ul poate suporta cateva modificari in bine, insa dupa o anumita perioada de timp - foarte scurta fata de lemnul natural, nu mai avem ce sa facem decat sa il schimbam. Desi pare ciudat, si aceste lucruri contribuie la intretinerea si sanatatea casei noastre, deoarece este mult mai simplu sa reconditionezi o piesa de mobilier veche (in timp aceasta oricum capata o imagine speciala, de poveste) decat sa cumperi una noua.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.