Setari Cookie-uri

Scheme de culori in casa!

Amenajarea unei locuinte porneste de la culoare. Culoarea peretilor, culoarea pieselor de mobilier, culoarea pardoselii etc.

4. Indiferent de nuanta de la care doresti sa pornesti in amenajare, incearca sa treci prin toate culorile analoage si complemetare acesteia. Inainte de a alege decorul final si de a te apuca de treaba, trebuie sa ti cont de cateva aspecte. Indicat este ca tavanul sa fie putin mai deschis decat peretii iar culoarea pardoselii sa se deosebeasca, ca nuanta, de mobilier si de a covor. Tinand cont de aceste aspecte vei putea sa evidentiezi, cu ajutorul culorilor, diverse corpuri de mobilier din incapere.
5. Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere, atunci cand alcatuiesti schema de culori a casei tale, sunt intensitatile nuantelor. Culorile foarte puternice ofera viata si dinamism oricarei incinte insa, folosite in exces, pot obosi si crea o stare de agitatie. Din acest motiv este indicat sa folosesti o paleta variata, in functie de destinatia incaperii respective. De exemplu: daca in dormitor aveti un pat albastru, incearca sa temperezi imaginea zugravind peretii intr-o nuanta foarte deschisa de bleu.
6. Tot in legatura cu schema de culori a casei tale trebuie sa ai grija si in ceea ce privesc perdelele si draperiile. In alegerea acestora poti porni de la nuanta peretelui. Draperiile si perdelele trebuie sa urmeze aceeasi linie insa cu intensitati diferite. Puteti opta pentru perdele vaporoase, intr-o nuanta deschisa si cu un model inchis. In acest caz, draperiile trebuie sa urmeze culoarea modelului prezent pe materialul perdelei.
7. Si accesoriile si corpurile de iluminat contribuie la imaginea de ansamblu si trebuie sa faca parte din schema de culori a camerei respective. Daca imaginea din incinta este sobra, ne putem folosi de decoratiuni deschise pentru a o "indulci", daca este foarte vesela, puteti tempera atmosfera cu obiecte de decor in nuante mai inchise.
Nu trebuie sa uitati inca ca locuinta si culorile din casa trebuie, in primul rand, sa va reprezinte si sa va ofere liniste si relaxare. Cu ajutorul imaginatiei si creativitatii veti alege nuantele ideale! Succes!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.