Scheme de culori in casa!

Amenajarea unei locuinte porneste de la culoare. Culoarea peretilor, culoarea pieselor de mobilier, culoarea pardoselii etc.

Amenajarea unei locuinte porneste de la culoare. Culoarea peretilor, culoarea pieselor de mobilier, culoarea pardoselii etc. Alegerea celor mai potrivite nuante ne da, de cele mai multe ori, batai de cap greu de imaginat. Preferam anumite corpuri de mobilier insa nu se potrivesc cu perdeaua dorita, adoram corpuri de iluminat de un rosu aprins insa nu se vor asorta cu nimic in viitoarea amenajare. Cum putem face totusi sa ne bucuram de un decor armonios din punct de vedere cromatic si, in acelasi timp, de mobilierul si accesoriile preferate? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti decorezi cu usurinta si bun-gust locuinta:
1. Poti porni amenajarea incaperii de la o piesa de mobilier - un accesoriu, perdea, covor etc.- la care ti foarte mult si pe care doresti sa il pastrezi la vedere cativa ani buni de acum inainte. In functie de culoarea piesei repective incepi si te joci cu nuantele.
2. Sa ne imaginam situatii in care avem un covor visiniu si dorim sa il pastram deoarece ne place foarte mult. Restul amenajarii va porni de la aceasta nuanta. Daca avem covorul visiniu, pardoseala si peretii trebuie sa fie mai deschise deoarece trebuie sa existe un constrast. Mobilierul poate fi in aceeasi nuanta cu cea a covorului, fie cu o intensitate mai puternica fie mai slaba (in functie de ceea ce gasiti si de ceea ce va place). Accesoriile pot varia: de la rosu aprins pana la o nuanta de visina putreda, trecand prin intensitati diferite.
3. In cazul in care avem o canapea tapitata intr-o nuanta de verde inchis. Abia am cumparat-o, este foarte confortabila si va ocupa locul principal in living. Ei bine, plecand de la culoarea canapelei putem alege sa zugravim peretii in culoarea oului de rata, sau intr-un verde pal. Cum rezolvam insa problema covorului si a celorlalte piese? In cazul in care nu doriti sa aveti o "camera verde" alegeti o pardoseala deschisa la culoare, poate chiar nuanta lemnului natural de brad, si amplasati un covor bej, care sa intre in contrast placut cu restul pieselor de mobilier in diverse nuante de maron. Accesoriile si obiectele decorative trebuie sa se incadreze in aceleasi game, sa ofere contraste placute privirii, sa accentueze anumite aspecte.
4. Indiferent de nuanta de la care doresti sa pornesti in amenajare, incearca sa treci prin toate culorile analoage si complemetare acesteia. Inainte de a alege decorul final si de a te apuca de treaba, trebuie sa ti cont de cateva aspecte. Indicat este ca tavanul sa fie putin mai deschis decat peretii iar culoarea pardoselii sa se deosebeasca, ca nuanta, de mobilier si de a covor. Tinand cont de aceste aspecte vei putea sa evidentiezi, cu ajutorul culorilor, diverse corpuri de mobilier din incapere.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri