Setari Cookie-uri

In stil traditional...

Inainte de a ne bucura de piata bogata a decoratiunilor interioare si a pieselor moderne de mobilier, am locuit in case decorate in stil traditional. Simple si calduroase, cu bun gust si primitoare ...

Inainte de a ne bucura de piata bogata a decoratiunilor interioare si a pieselor moderne de mobilier, am locuit in case decorate in stil traditional. Simple si calduroase, cu bun gust si primitoare ... Si in ziua de astazi , foarte multi dintre noi, pastram intr-un colt al casei, ceva care sa aminteasca de copilarie, familie, de vremurile trecute, ceva simbolic ( un dulap din lemn masiv reconditionat, o vaza din lut sau stergare lucrate de bunici). Altii chiar opteaza pentru stilul traditional, considerandu-l mai aproape de sufletul lor. Cum putem insa sa ne decoram locuintele, la ora actuala, cu piese de mobilier traditional? Se gasesc oare in luxoasele showroom-uri canapele tapitate traditional sau decoratiuni cu iz vechi?
Culorile stilului traditional
Stilul traditional trebuie sa inspire caldura si bucurie. Din acest motiv nu trebuie sa decorati peretii casei in nuante puternice si indraznete. Nici culorile reci nu sunt recomandate pentru zugravirea peretilor. Cele mai indicate sunt nuantele de bej mat, care sa intre in contrast cu pardoseala si mobilierul din incintele respective. Deoarece se poarta tapetul, puteti cauta un model aerisit, cu flori simple in culori mai inchise decat fundalul materialului. Materialele textile intalnite in locuinta (covoare, perdele, draperii sau tapiteria canapelelor) trebuie sa aibe teme clare si simple: flori mari, linii drepte, culori calde si neutre. Indicate sunt tapiteriile cu model compus din numeroase flori multicolore, in nuante vesele insa fara a fi stridente sau lucioase. Aveti grija insa, trebuie sa existe un echilibru: daca achizitionati tapet cu model floral alegeti o canapea simpla, fara model. In cazul in care zugraviti peretii puteti opta pentru corpuri de mobilier sau accesorii cu model incarcat. Perdelele si draperiile stilului traditional trebuie sa fie bogate: perdele incarcate de flori si draperii groase, cu ciucuri. Asa dar decorati in nuante de bej, verde pal, roz pal, galben, crem. Acestea vor crea ambientul ideal pentru o casa decorata traditional. Daca intr-o locuinta in stil modern intalnim covorase decorative, mici, intr-o locuinta traditionala covorul trebuie sa fie mare, pufos si cu model floral.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.