Doriti sa va reamenajati casa si vreti, cu aceasta ocazie, sa schimbati pardoseala din camere. Sa placam cu gresie peste tot? Sa alegem parchet masiv sau laminat? Acestea sunt intrebari pe care ni le punem in astfel de situatii.
Placile ceramice
In urma cu cativa ani, exista tendinta de a se placa gresie in toata casa. Este usor de intretinut, exista o varietate de modele si nuante care se pot asorta oricarui stil de amenajare. Desi are numeroase calitati, in ziua de astazi, s-a renuntat la aceasta idee din cauza aspectului rece si sobru pe care il poate imprima in anumite incaperi. Cu alte cuvinte, trebuie sa recunoastem ca locul gresiei este in baie, in bucatarie si pe holul de la intrare. In zonele de zi si in dormitoare este de preferat o pardoseala calda, placuta, care sa se armonizeze cu mobila si restul accesoriilor.
Cum alegem gresia?
Gresia se alege in functie de stilul pe care il doriti in baie, respectiv in bucatarie sau pe hol. In baie, gresia se poate asorta cu nuantele pieselor de mobilier. Daca vreti o incapere vesela si tinereasca dati drum liber imaginatiei. Placi ceramice in nuante calde, cu flori, fluturi sau alte modele. Aveti posibilitatea sa alegeti placi de semigresie (se pot placa atat pe pereti cat si pe pardoseala). Cu ajutorul acestora puteti crea modele care sa inceapa pe perete si sa se continue pe pardoseala. Si optiunea pentru doua nuante este ideala: verde-portocaliu, alb-negru, rosu- negru si lista continua la nesfarsit. Si in privinta dimensiunilor placilor trebuie sa fim atenti. Marimea acestora contribuie in mod sigur la imaginea de ansamblu. Daca optati pentru placi dreptunghiulare, atunci placati-o pe pereti orizontal pentru a oferi largete spatiului sau vertical pentru a oferi inaltime incaperii. In privinta gresiei patrate este indicat sa se monteze la 90 de grade (perpendicular pe perete). In cazul in care dimensiunea gresiei nu este aceeasi cu cea a faiantei, montati-o la 45 de grade, diagonal. In alegerea gresiei din bucatarie trebuie sa tinem cont de aceleasi indicatii, in privinta culorilor si dimensiunilor. Aici aveti posibilitatea de a face si economii punand placi ceramice doar in zona blatului de lucru si pe jos.
Pardoseala din lemn
4 tipuri de pardoseala pentru bai
Tendinte: bucatarii clasice
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: