Setari Cookie-uri

Trend 2008

2008 este un an ce aduce un trend nou, bazat pe piese ecologice, design hi-tech, minimalism si lux, produse foarte bune calitativ si solutii de design inovatoare.

Mobilarea locuintei
Mobilierul de mari dimensiuni, realizat din materiale naturale este in trend in 2008. Spre deosebire de anii trecuti, anul acesta sunt la mare cautare piesele de mobilier elegante, foarte accesorizate. De asemenea se pune accent si pe piesele de mobilier realizate in stil oriental. Calitatea finisajelor si a materialelor folosite, functionalitatea pieselor de mobilier sunt la fel de importante ca si designul acestora.
Materiale pentru mobilier
Lemnul masiv si MDF-ul sunt principalele materiale folosite in realizarea mobilierului. Lemnul lacuit, foarte lucios este recomandat pentru orice tip de mobilier. Pentru mobilierul tapisat, pielea naturala este in continuare in trend. Materialele textile precum: Alcantara, Catifea, Velur, Panza, Lana, uni sau cu diferite modele, sunt recomandate pentru mobilierul tapisat. Accentele metalice oferite de accesoriile realizate din aliaj de plumb si cositor, nichel, aluminiu, otel, argint sau platina sunt esentiale pentru personalizarea pieselor de mobilier. Fierul forjat va fi de asemenea foarte des intalnit anul acesta.
Culori in 2008
Verdele este o culoare definitorie a anului 2008. Din ce in ce mai mult - in designul interior - se pune accent - pe elementele naturii. Inspirat chiar din natura, verdele este foarte popular - fiind utilizat atat in finisarea spatiilor interioare, cat si pentru mobilier si decoratiuni. Alaturi de verde, albastrul si griul sunt de asemenea culori foarte des intalnite. Folosind diferite nuante de verde, albasru si gri veti obtine interioare foarte elegante si rafinate. Galbenul pai, pe care anii trecuti il intalneam foarte des in amenajarile interioare, se va transforma anul acesta in auriu - cu finisaje antice. Acesta va fi inlocuit si cu nuante galben tare, vibrant. Culorile metalizate sunt in trend anul acesta!
Contrastele vor face diferenta!
Combinatii de culori precum bleu-cacao, alb-negru, verde-galben, verde-roz, albastru-lila, vor aduce un plus de eleganta si personalitate locuintelor.
Un articol de Ioana Tinca
Interior Store
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.