Setari Cookie-uri

Ce materiale alegem pentru mobilier?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usoara - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite.

Materiale naturale.
1. Bumbacul este un material adesea utilizat pentru tapiserii, datorita rezistentei sale, fiind foarte greu deteriorat. Tapiseriile din bumbac sunt insa mai greu de spalat si curatat.
2. Panza are un aspect foarte fresh, modern. O canapea tapisata cu panza este insa mai bine de amplasat intr-o incapere nu foarte folosita; panza murdarindu-se foarte usor.
3. Matasea si satinul sunt doua materiale foarte elegante si frumoase. Tapiseriile din matase si satin necesita insa o spalare profesionala. Este ideal in cazul in care doriti canapele tapisate cu matase sa alegeti canapele cu tapiserie detasabila.
4. Lana - un material textil foarte intalnit pentru tapiserii, fiind foarte rezistent. In general pentru tapiserii lana este combinata cu fibre sintetice, pentru a putea fi mai usor de intretinut si spalat.
5. Pielea naturala este un material cu un aspect deosebit, usor de intretinut si spalat.
Materiale sintetice.
1. Acrylic - este un material ce imita lana; foarte rezistent.
2. Microfibre - O categorie foarte noua de materiale pentru tapiserii, cu un aspect foarte catifelat. Tapiseriile din microfibre sunt rezistente si au un aspect foarte placut.
3. Nylon - Este un material care foarte rar este utilizat singur. Cel mai des el este combinat cu alte fibre textile in realizarea tapiseriilor.
4. Polyester - La fel ca si Nylon-ul , polyesterul este adesea amaestecat cu alte fibre. Un material foarte rezistent.
Un articol realizat de Ioana Tinca
www.interiorstore.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.